1 Keajaiban Nik Aziz [Wajib Baca]

Salah seorang orang paling lama memegang jawatan dlm politik adalah Nik Aziz. Dulu sebelum Tun Mahadhir bersara memegang jawatan PM macam2 juga Nik Aziz mengata kepada PM sehinggakan ada juga kedengaran Nik Aziz menyatakan jika Tun letak jawatan PM beliau sendiri pun akan turut sama letak jawatan.

Tapi Nik Aziz sehingga skrg sampai walaupun bertongkat berkerusi roda pun masih sayang jawatan MB sanggup keluar masuk wad seolahpemimpin dalam pas Kelantan tua2 belaka seperti beliau . Bukan sahaja tidak mahu letak jawatan yang anehnya alasan yang beliau berikan yang tidak masuk akal dan kini katanya pula mahu pegang jawatan sampai mati. Rakyat tetap mengingati kesah ini tiga dah PM negara ini dizaman Nik Aziz dan semua PM tersebut jahat2 berlaka katannya sehinggakan sanggup mendoakan PM DS Najib supaya pecah perut. 

Sekarang Allah SWT tunjuk kepada kita apa yg terjadi kepada pas semakin jelas bila pas memilih DAP yang jelas kafir tidak mahu kepada islam dijadikan partner nya untok menguatkan islam di negara ini sebaliknya Umno yang punyai kuasa dan didalamnya terdiri dripada orang islam dikafirkan pula oleh pas. Alasan tetap boleh diberi apa cara sekali pun tapi tongkat dan berkerusi roda juga yang seringkali masuk wad kerana sakit tua Nik Aziz tetap tidak boleh menipu dan sembunyikan dari rakyat.

Allah membuka hati dua tokoh penting dalam Pas iaitu Hassan Ali dan Ustaz Nasha(dan ramai lagi) supaya menceritakan kebenaran apa yang berlaku dalam pas sekarang kalau semua yang Umno tegur kesilapan pas lakukan terhadap islam selama ini dituduh umno pula jahat dan tidak layak menegur pas waima berkaitan dengan islam sekalipun tapi kalau Karpal Singh sanggah tentang hudud tak sampai 24 jam u-turn tarik kenyataan…itulah politik pemimpin pas masakini yang sebenar2nya gila kuasa dan pangkat kejar harta dunia dengan pergunakan islam.


Apakah perkara yang sama juga berlaku kepada kenyataan mahu bersara Anwar Ibrahim?… Anwar lebih muda dari Nik Aziz, Anwar juga orang penting dalam PR tanpa Anwar maka hancurlah PR…
Baca Ini:
1) Dulu Anwar akan berlakon sakit pinggang dan sakit tengkuk. Gambar pembengkung pinggang dan leher menjadi modal simpati.
2) Idea simpati tersebut sudah lapuk dan telah dihidu oleh rakyat. Satu taktik mencari simpati Anwar adalah dengan menuduh orang lain berkonspirasi terhadapnya. Pun sudah lapuk kerana acap kali diulang dan diputar semula.
3) Strategi terbaru mencari simpati dan belas kasihan adalah dengan mengugut untuk bersara. Sebenarnya Anwar memang perlu terus bersara kerana kegagalan terbesar beliau sekarang adalah kegagalan menubuhkan pakatan pembangkang yang sah di Malaysia. Logo dan perlembagaan pun masih tiada.
4) Tunggu apa lagi baik berhenti sahaja kalau DAP sudah lebih berkuasa dari PAS dan PKR.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*