100 Ulama Wajibkan Jihad Fisabilillah [video]

Peperangan di bumi Sham akan terus berlangsung tanpa henti. Setelah pakatan syi’ah (Basyar, Iran, syi’ah Iraq, Hizbullat dan  lain-lain lagi) kalah, akan bermula pertempuran baru yang di namakan Malhamah Kubro, dimana Mujahideen bakal bertempur dengan Romawi (iaitu US & pakatan negara-negara eropah/israel). 

Dinamakan ia Malhamah (tempat terkumpulnya daging), kerana ini adalah peperangan yang teramat dahsyat, yang bakal menyaksikan daging-daging manusia berserakan hasil dari sengitnya pertempuran & segala peralatan canggih yang digunakan (mungkin juga Nuklear). Ia bakal dipimpin oleh Imam Mahdi sendiri tidak lama lagi. 

Dibayangkan dalam hadis, Rom akan datang dibawah 80 bendera (bendera mungkin bermaksud negara atau pasukan). Dibawah tiap bendera ada 12,000 tentera. 12,000 tentera musuh bila didarabkan dengan 80 bendera, jumlahnya bersamaan 960,000. Apa yang pasti, tentera-tentera Allah yang terhebat bakal mengalahkan mereka, diatas kentalnya iman & tawakkal mereka (seperti tersebut dalam hadis).

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*