35 Orang Penduduk ‘Dibodohkan’ Hidup Hidup Oleh Nurul Izzah #ResidensiKerinci #Kerinci

Kejayaan projek ini yang kini diberi nama Residensi Kerinchi hari ini membuktikan kesungguhan kerajaan Barisan Nasional membela nasib rakyat Malaysia. PM Najib berkata demikian dalam ucapannya sebelum merasmikan Residensi Kerinchi tempoh hari.PM juga mengingatkan rakyat di negara ini tidak termakan dengan hasutan pembangkang dan seharusnya bijak menilai mana yang baik serta buruk.
Pada April 2012, penghuni flat 4 tingkat Kampung Kerinchi diarahkan untuk berpindah atas alasan pembangunan namun 35 daripada mereka tidak berpuas hati dengan cadangan kerajaan itu. Dan memgheret perkara ini ke mahkamah dan gagal membatalkan projek ini.

Penduduk asal di situ telah dibeli sejak 40 tahun lalu. Notis pengosongan telah diberikan membolehkan kawasan tersebut dibangunkan semula oleh pemaju Suez Domain Sdn Bhd.
Kerinchi Residensi, yang menempatkan 472 unit apartmen dibangunkan di kawasan lebih 2.8 hektar di atas tapak bekas kawasan rumah pangsa empat tingkat di Kampung Kerinchi.


Projek bernilai kira-kira RM600 juta itu yang setiap satunya berkeluasan 83.61 meter persegi, bernilai antara RM350,000 dan RM400,000 seunit.

Mana Nurul Izzah ketika ini?Menyuruk balik ketiak mak ke?!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*