43 Terlibat Insiden Bas Terbakar

Satu kes melibatkan bas express 2 tingkat telah terbakar pada 23/7/14@13:45hrs d km 32 jalan Lipis/Merapoh, (Felda Telang kawasan tapak bijih besi)Kuala Lipis,Pahang. 
Bas dalam perjalanan dari Puchong Prima,Selangor ke Kota Bharu, Kelantan. 
Semua penumpang seramai 41 orang termasuk 2 pemandu selamat dan tidak mengalami kecederaan. 

Barang2 seperti beg pakaian/barang keperluan harian kepunyaan 7 orang penumpang tidak sempat diselamatkan kerana api merebak ke seluruh bahagian bas dengan cepat. 

Siasatan awal kebakaran bas berpunca dari enjin bahagian belakang mengeluarkan asap dan percikan api dan terus merebak ke keseluruhan bahagian bas. – Cik Gayah
Diharap semua bas pada raya kali ini lebih selamat! Kadang kala kita dengan mudah menunding orang lain dalam isu sperti ini akan tetapi mari kita mulakan dengan diri kita sendiri.

Kepada yang pulang ke kampung halaman menggunakan kereta/van/mpv. Admin nasihatkan agar kita berkongsi kereta dan ia lebih menjimatkan dan mengurangkan kesesakkan jalan (malah pemandu lebih segan skit nak bwk kereta semberono..hahaha)

Apa pun admin mengucapkan selamat jalan dan hati hati memandu, sob sob sob..nak balik raya 🙁Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*