5 Hal Kepada Babi Upahan PAS KEDAH

5 sumber ini

Kepada ketua unit beloger Pas Kedah yang digajikan dibawah unit urusetia penerangan tolong jawab 5 sumber ini..

1. Pendapatan sebanyak rm20 juta daripada penjualan air kepada P.Pinang. Walhal perkara ini belum pasti lagi kerana Lim Guan Eng dalam sidang DUN Pulau Pinang menegaskan yang kerajaan P.Pinang tidak akan membayar kepada Kedah satu sen pun.

2. Pendapatan daripada hasil premium tanah milik seorang korporat di Langkawi sebanyak rm20 juta. Padahal rundingan perkara ini belum lagi muktamad, sesuatu yang tak pasti!
3. Penjualan tanah di Bandar Baru Kulim milik SHAHPADU yang dirampas sebanyak rm30 juta. Perkara ini masih lagi dalam proses perundangan. Masih lagi menjadi angan-angan!

4. Pendapatan hasil premium tanah milik MAB di Jitra sebanyak rm30 juta. Perkara ini belum lagi pasti, kerana perundingan kerajaan pusat belum pun bermula dan muktamad. Benda tak runding dah bawa masuk plan?

5. Penjualan air mentah kepada SADA berjumlah rm30 juta. Ini juga belum pasti kerana menurut CEO SADA, SADA takkan membayar jumlah tersebut kerana terlalu tinggi, sekiranya SADA membayar jumlah tersebut, ianya akan menyebabkan SADA terpaksa menaikkan tarif air seterusnya membebankan pengguna iaitu rakyat Kedah.

Inilah 5 sumber yang tak pasti terlaksana tapi dimasukkan dalam bajet 2013 Pas Kedah..

Untuk baca selanjutnya boleh klik Sini
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*