Abby Dakwa Farhan Senaja Lukai Diri Sendiri?

ABBY Abadi, dalam laman Twitternya semalam, menafikan dia mencederakan bekas suaminya itu dengan menggunakan kunci motosikal. Abby berkata, luka di muka Farhan sengaja dilakukan menggunakan pisau cukur.

“Pegang kunci motosikal pun tidak pernah…kenapa macam tu?, Nampak sangat menipunya…Dalam gambar misai berdarah-darah, tapi dalam gambar pegang report ada pulak misai,” katanya.

Terdahulu, ketika ditemui di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur semalam, Abby, 37, berkata, dia reda.

“Saya tidak trauma. Bukan saya minta penceraian ini. Saya kuat hadapi ujian ini kerana yakin ALLAH bersama saya,” katanya.

Abby memberitahu, dia telah berusaha dan berdoa, namun tidak nampak jalan untuk menyelamatkan perkahwinan keduanya itu. Katanya, dia tidak serik untuk kahwin demi anak-anak.

“Saya mahu hidup ada lelaki kerana tidak semua benda boleh buat sendiri,” katanya. – suaragenerasibaru

Beliau lebih mudah diingati dengan jolokan “Ustazah Mee Segera” yang menjadi controversi baru baru ini apabila cukup aktif memanjat pentas politik demi meraih bayaran yang tinggi walaupun kini tidak mengais rezeki dengan menjadi seleberiti television kononnya telah di”GAM” kerana beliau memakai tudung DAN dikutuknya para penggiat seni makan duit haram. 

Dengan peluang keghairahan para fanatik penyokong politik yang dahagakan “mulut longkang” seperti beliau mereka akan menelan apa sahaja bait bait katanya asalkan menurut hawa nafsu mereka kononnya apa yang dilemparkan dari mulut beliau adalah benar belaka.

Sebelum ini beliau pernah memalukan bekas suami beliau iaitu Norman Hakim (admin secara peribadi mengenali beliau). Admin tidak mahu mengulas langsung perbuatan beliau terhadap Norman. Atas dasar menghormati Norman selaku kenalan admin.

Isu penceraian beliau dengan suami mudanya Farhan tidak lagi rahsia pada hari ini akan tetapi kata-kata beliau yang cukup jelas membohongi rata rata rakyat Malaysia hari ini yang kini kian tersedar apa yang dahulunya “hijrah” yang didendangkan beliau dipentas politik adalah dusta semata-mata demi imbuhan menjadi penceramah politik. ITU SAHAJA.

Dilaman twitternya dibait baitkan dengan ucapan-ucapan kononnya beliau teraniaya dan mengupload gambar anak-anak beliau (anak dgn Norman) demi meraih simpati orang ramai malahan dituduhnya pula Farhan melukai diri sendiri sedangkan Farhan didakwa telah melafazkan cerai sebanyak 2 kali. 

Ini bermakna Farhan sendiri sudah hilang sabar dengan apa dia yang dilakukan kenapa pula pula melukai diri sendiri hanya kerana nak menjatuhkan eby?Abby tak perlu berbohong lagi…pada awalnya eby mendakwa Farhan terlalu muda. Kini dituduhnya orang itu menganiaya diri sendiri.korang tengok dia melenting bila disindir UAI…Ustaz yang dikhalayak pun dimemekik siap dichop fitnah sedangkan dia sendiri bercakap depan depan tu. 


DARING DARING Yang macam nie mak tak marah?!


INI SEMUA Sebab perangai dia sendiri. Orang lain lu boleh kencing la weh…. 

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*