Ada Tangan Ghaib Disekat Masuk Jepun – Anwar #jeporn

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang disekat dari memasuki Jepun beberapa hari lalu terus mempertahankan kenyataannya yang mendakwa wujudnya ‘orang dalam’ dalam insiden tersebut. 

Menurut beliau, ada pihak yang bertanggungjawab menyekat kemasukkan beliau ke negara itu sekaligud mendesak pihak kerajaan Jepun dan Kementerian Luar memberikan penjelasan kepadanya. 

“Saya tidak pernah cakap (Wisma Putra), saya cuma cakap ‘tangan ghaib’ sebab pegawai Imgresen (Jepun) merujuk kepada laporan terbaru. 

“Jadi saya kata saya inginkan penjelasan dari kedua-dua pihak, autoriti Jepun dan Menteri Luar Negara Malaysia apakah sebenarnya di sebalik laporan yang tersembunyi itu yang mereka nafikan mereka ada kuasa untuk berbuat demikian. 
Ketika dijelaskan bahawa visa adalah perlu bagi seorang bekas banduan, beliau mempertahankan dirinya dengan tidak berhadapan masalah seperti itu sebelum ini.

“Kita pergi Jepun sekarang tanpa visa, dan kita telah rujuk kepada pegawai visa di kedutaan, saya nak pergi dan ada apa-apa keperluan yang perlu disediakan, dia (pihak kedutaan) kata ok. 

“Saya pergi tahun 2006, dan lepas dah. Itu kali pertama melalui proses itu, selesai. Dan saya pergi ini kali keempat yang terbaru ini tahun ini, kali ini sahaja tak lepas.

“Bukan saya tak tahu undang-undang itu, saya maklum,” jelasnya.. 

Jepun bermula tahun 2013 telah menghapuskan keperluan visa untuk rakyat Malaysia masuk ke negara tersebut, dan Anwar sebelum ini telah masuk ke Jepun dengan visa pada tahun 2006, 2009, dan 2012. 

Walaupun negara matahari terbit itu menghapuskan visa untuk rakyat Malaysia, namun ada syarat menetapkan sesiapa pernah dihukum penjara, mereka perlu minta Surat Kebenaran Khas untuk ke masuk ke Jepun.

“Saya setuju dengan hak Ketua AMK membantah keputusan kerajaan Jepun tetapi saya tidak setuju dengan beberapa tindakan termasuk yang saya lihat kalau benar tindakan memijak bendera Jepun itu tidak perlu,” katanya.- bnbbc.my

Daeng :
So apakah tindakkan yang wajar diambil pihak berkuasa terhadap individu pendek, hitam dan bodoh yang melakukkan provokasi bangang memijak dan membakar gambar bendera Jepun?

saya lihat kalau benar tindakan memijak bendera Jepun itu tidak perlu”
Kalau benar pundek kau….dah terang terang ada video…Nak buktikan mcm mana lagi 
bangang bahlol badigol..kah kah kah…

Protes dan Memorandum Bantahan kepada Kedutaan Jepun yang dianjurkan oleh Angkatan Muda Keadilan (AMK) hari ini dilihat tidak mendapat sambutan dari akar umbi sayap Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu apabila hanya dihadiri 20 ahli dan penyokong bangang bahlol badigol..kah kah kah…


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*