Ahli PKR Perak Mula U-Turn?!

Seramai 340 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) dari Felcra Seberang Perak 1, 2 dan 16 di Malinja Jaya di sini mengisyitiharkan keluar daripada parti itu untuk menyertai UMNO.

Bekas Setiausaha Cabang PKR Pasir Salak, Mokhtar Ridzuan berkata mereka mengambil keputusan untuk meninggalkan parti itu kerana sudah tidak yakin dan kecewa dengan kepimpinan parti itu.
“Kami anggota PKR sudah tidak percaya lagi kepada pemimpin pakatan yang diterjui oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim,” katanya selepas menyerahkan borang keahlian kepada Ketua UMNO Bahagian Pasir Salak, Datuk Tajuddin Abdul Rahman, yang juga Ahli Parlimen Pasir Salak, di Taman Malinja Jaya, di sini, malam ini.
Mokhtar menegaskan bahawa kumpulan itu menyertai Umno bukan atas desakan mana-mana pihak atau menerima sogokan daripada Umno.
Beliau berkata penyertaan mereka dalam Umno adalah kerana percaya dan yakin, parti itu sahaja yang dapat membela nasib orang Melayu dan agama Islam tanpa meminggirkan nasib kaum lain di negara ini.
Katanya kumpulan itu bercadang membuka cawangan baharu UMNO di Taman Malinja Jaya selepas permohonan mereka diterima oleh pucuk pimpinan parti.
*Diharap dengan penghijrahan ini menguatkan parti, bukan niat memandang buruk tetapi renungkan kembali ahli yang totok UMNO ini jangan jadi “Kera dihutan disusukan, Anak diruma mati tak makan” berhijrahlah demi agama, bangsa dan negara..bukan harap nak jadi calon atau sipolan-sipolan…
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*