Aisyah Tajuddin Celupar Disiasat

KENYATAAN MEDIA: 
MCMC BERSAMA POLIS SEDANG MENELITI VIDEO AISYAH BFM CYBERJAYA, 21 Mac 2015
Kes video oleh wartawan BFM Aisyah Tajuddin berkenaan hudud di Kelantan yang tersebar dalam media sosial semalam kini sedang dalam siasatan dan penelitian Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dan Polis DiRaja Malaysia (PDRM). 
Polis melakukan siasatan di bawah seksyen 505(b) Kanun Keseksaan kerana kenyataan yang mendatangkan khianat awam dan juga telah memohon bantuan MCMC untuk mendapatkan maklumat akaun YouTube Aisyah. 
Menurut Pengerusi MCMC, Dato’ Sri Dr Halim Shafie, MCMC pula sedang menyiasat kes berkenaan di bawah seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian. 
“Kami telah memulakan siasatan sebaik sahaja menerima aduan daripada orang ramai berkenaan video ini dan telah menghubungi pihak PDRM untuk menghulurkan bantuan dalam siasatan,” kata Dr Halim. 
“Kami juga sedang meneliti sudut pelanggaran Kod Kandungan oleh BFM dalam kes ini,” tambahnya lagi. 
Dalam pada itu, Dr Halim turut memperingatkan orang ramai agar tidak memuat naik atau memaparkan mesej-mesej mahupun apa jua kandungan yang berbaur ugutan dalam talian kerana ianya salah di sisi undang-undang.
“Biarlah pihak berkuasa melakukan siasatan dulu. Beberapa individu di Pulau Pinang telah juga membuat laporan polis berkenaan ugutan bunuh dan rogol terhadap Aisyah, dan saya difahamkan bahawa pihak polis sedang menyiasatnya,” terang Dr Halim.
TAMAT
Anak bapak kepala DAP apa dorang takut?! Kebebasan bersuara sebegini tidak membawa kesan positif dalam negara ini. Aisyah sebelum ini dengan celuparnya mengunakan media maya untuk menyindir cara pemakaian tudung yang digariskan oleh kerajaan negeri kelantan secara tidak langsung mempersendakan islam.
Siapa nak rogol kamu Aisyah?inilah Drama politik halus menyerang PAS jelas Aisyah alat DAP.
Perangai macam orang gila!mulut pun celupar.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*