Aku Istiharkan DAP Rasis [Fakta Ringkas]

Beberapa selingan Video untuk mengukuhkan kata-kata ini!

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) ingin menjelaskan isu pda laman facebook berkaitan Encik Rameish a/l Raman @ Ramalingam yang didakwa sebagai ‘Bangla’ dan seterusnya telah dihalang daripada menunaikan hak dan tanggungjawab beliau untuk mengundi dalam pilihanraya kali ini.

Untuk makluman, semakan pada rekod jabatan ini mendapati bahawa beliau adalah berstatus Warganegara Malaysia secara kuatkuasa undang-undang dan di lahirkan di negeri Pahang. Salah tanggapan telah timbul apabila orang ramai beranggapan bahawa beliau warga Bangladesh berdasarkan rupaparas fizikalnya.

Ingin ditegaskan bahawa status kewarganegaraan seseorang individu tersebut adalah ditentukan berdasarkan kepada status ibu bapa semasa individu tersebut dilahirkan dan bukannya berdasarkan kepada rupa paras fizikal, agama, bangsa dan keturunan.
Sehubungan dengan itu JPN menasihatkan orang ramai agar tidak menggunakan ciri-ciri fizikal seseorang sebagai bukti untuk pengesahan status kerana penduduk Malaysia terdiri daripada berbilang bangsa. Sebaliknya perlulah merujuk kepada pihak berkuasa untuk tindakan selanjutnya agar tidak mengwujudkan persepsi yang salah dikalangan orang ramai. Sekian terima kasih.


Aku nak beri pandangan sedikit tentang laungan “BLACKOUT” yang dimainkan oleh DAP hari ini sehingga Anwar diheret oleh pemimpin DAP kononnya beliau dalang mahu menggulingkan kerajaan?!

Aku terfikir juga kenapa perkataan berbau RASIS ini dilaungkan sehinggakan ramai individu mengatakan UMNO (Melayu) memetik sentimen perkauman tehadap CINA?! Ok bagaimana pula terang terangan Nga Korming mengkritik Dato Seri Zambry Abdul Kadir sebagai “Menteri Besar Black Metalik Yang Haram Jadah itu”. Itu laungan jelas berbau ransis kepada orang berkulit gelap?

Aku masih ingat lagi bagaimana Ng Wei Aik berkata “tutup kedai balik India” Biadap dan rasis tak mereka? Orang Melayu PR diam membisu seribu bahasa inilah kononnya bakal membela nasib mereka sekiranya PR memerintah?


Jadi apakah niat sebenar mereka yang beria-ria sangat dengan “BLACK-OUT” mentang-mentang la sepet kulit putih.Syed Kassali Mohamad Aliyar merayu untuk berunding, cuba lihat lagak gaya DAP ini….Bayangkan jika anda ditempat Syed Kassali Mohamad Aliyar


Aku sanggup jilat 
pongong perempuan bangsa ini,
Jika bangsa ini bakal bela anak melayu!!!! 

Jika aku perkauman, dimana letakknya contoh diatas????!!!


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*