Anwar Rangka Gerakan Dari Penjara!

Semenjak Anwar dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun dan ditempatkan di Penjara Sungai Buloh para penyokong beliau kini dikerahkan untuk melakukan apa juga kerosakan kepada nama negara biarpun beliau masih kekal dalam hukuman penjara.

Dilihat dari pandangan diluar ruang lingkup, Anwar sedang menyusun “game plan” yang besar kepada situasi negara kini dan mengunakan apa juga point dan alasan untuk terus menghentam kerajaan meskipun ia melibatkan hal hal kecil.
Selepas penangkapan Anwar ia diikuti oleh para penyokong beliau antaranya Adam Adli yang sebelum ini senyap dan ia kembali berdemonstrasi dijalanan. Dilihat juga tindakkan provokatif yang tidak menguntungkan negera terus terusan dilakukan oleh penyokong Anwar demi memburukan nama Malaysia dimata dunia.
Semalam Nurul Izzah ditahan di Lokap Jinjang, Selangor ini adalah salah satu dalam storyboard game anwar yang mana ia akan terus terusan dimarakan api kemarahan kepada penyokong mereka sedangkan seorang suspect mestilah mempunyai sebab untuk ditahan.

Walaubagaimanapun tindakan dan balasan yang diterima oleh penyokong Anwar ditafsirkan ia menguntungkan pakatan pembangkang walaubagaimanapun tindakkan undang undang wajar dikenakan kepada mereka kerana negara ini terikat dengan perundangan bukan sekadar demonstrasi jalanan sahaja.


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*