Bagaimana Harga Minyak Ditentukan? #tuntutSubsidi untuk petrol RON95 dan diesel akan dihentikan mulai 1 Disember,:
Datuk Hasan MalekSelepas sahaja berita ini disebarkan oleh media arus perdana dan media altenatif. Seolah olah ia seakan hari kiamat kepada macai pembangkang yang mana ramai melompat dan tak terkecuali penipu dan pembohong besar dari kalangan macai dan pemimpin pembangkang mengunakan pelbagai cara termasuk facebook dan blog untuk membangkitkan marah penyokongnya.

Seperti mana yang dimaklumkan sebelum ini kerajaan bakal membekalkan subsidi kerajaan kepada golongan sasar yang mana ia belum dijelaskan bagaimana mekanisma pengagihannya.

Pelik pula YB Khairy jadi tukang jawap Hasan Malek kelaut ke?!


Aku yakin yang kuat (marah hapuskan subsidi) melompat dan terus menyalahkan Perdana Menteri adalah golongan golongan yang nyata bakal menerima manfaat tersebut.


Ditambah lagi tuduhan dan pengiraan semberono yang dibuat oleh penyokong mereka dan membodohkan penyokong mereka dengan fakta yang tidak benar dan jelas menunjukkan bertapa bodohnya mereka sedangkan taukey taukey kaya diluar sana tengah memikirkan cara untuk terus mengaut keuntungan dari keadaan yang belaku kini.

JAWAPAN?

Bagaimana harga minyak ditentukan ?Negara Malaysia adalah salah satu negara di dunia yang memberi nilai subsidi yang terbanyak. Pelbagai barang-barang keperluan di subsidi oleh kerajaan kepada rakyatnya tanpa mengira bangsa, agama dan latar belakang. Salah satunya adalah subsidi minyak petrol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*