BALIK RAYA : Cuba Elak 3 Laluan Ini #kosongkosong

Lantaran cuti Hari Raya Aidilfitri bakal tiba esok hari lagi lebuhraya utara-selatan menjadi pilihan kepada wargakota untuk pulang berhari raya.
Daripada permerhatian admin tweet dari PLUS sendiri antara laluan PANAS dan sesak disekitar negeri Perak ialah lebuhraya antara Slim River – Tapah, Tapah – Gua Tempurung dan Ipoh – Kuala Kangsar.(kerap belaku kesesakan)
Antara punca penyebab utama keadaan ini antaranya laluan tersebut sedang dalam penambahbaikkan dan laluan laluan itu juga berada dalam keadaan lurus (panjang) yang mengundang kecelakaan jalan raya disetiap kali musim perayaan.Memang wajar ditempatkan pengawai bertugas ataupun AES.
Dinasihatkan agar penguna jalan raya sentiasa mematuhi undang-undang jalan raya dan sentiasa memandu dengan cermat.
Elakkan memandu dalam keadaan mengantuk dan berhenti berehat di R&R yang mana boleh kiranya untuk melepaskan keletihan memandu atau mungkin mandi untuk mengembalikan kesegaran badan.
Selamat pulang ke kampung halaman. Sayangi diri dan keluarga anda. Biar lambat asalkan selamat. JALAN LAMA PUN AGAK LANCAR!
Admin disini ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh rakyat Malaysia yang beragama Islam, Kepada yang tidak pulang berhari raya di kampung halaman admin doakan kesejahteraan kepada kalian agar dilimpahi keberkatan dalam bertugas terutama kepada anggota pasukan keselamatan yang sedang bertugas demi keselamatan negara.
Salam sayang dari admin DS 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*