Bantuan Mangsa Banjir Di Manjoi

Dalam satu majlis kecil yang diadakan di Dewan Orang Ramai Manjoi pada hari ini iaitu 19hb. Mac 2013 pada petang tadi, YB Dato’ Haji Nadzri bin Haji Ismail, ADUN Manjoi telah menyampaikan bantuan banjir dan kebakaran kepada penduduk sekitar kawasan kampung Gugusan Manjoi.


Sebanyak 40 mangsa banjir dari Kg Manjoi menerima sumbangan tunai berjumlah RM300 setiap orang sementara itu 20 orang dari Kg Tengku Hussien dan 5 orang lagi dari Kg Sg Tapah. Ini adalah bantuan berikutan banjir yang berlaku di sini pada 27hb Februari 2013 yang lalu. Manakala bagi seorang mangsa kebakaran pula beliau menerima bantuan sebanyak RM2,000. Jumlah bantuan keseluruhan adalah sebanyak RM21,500. Sumbangan bantuan yang diambil dari Tabung Bencana Daerah Kinta ini sedikit sebanyak dapat meringankan beban kerugian harta-benda penduduk dan mangsa bencana alam. 
Dalam majlis yang sama juga YB Nadzri juga menyampaikan ‘Kiosk Perak Amanjaya’ kepada 5 penerima daripada kawasan sekitar bandar Ipoh. Majlis ini turut dihadiri oleh ketua kampung Manjoi dan wakil-wakil dari pihak Pejabat Tanah Daerah Kinta, Batu Gajah, Perak.

sumber :  Kinta Menjerit

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*