Bas Go-KL Jadi Pilihan TripAdvisor #SPAD #TripAdvisor #GoKL

Perkhidmatan Bas yang diberi nama “Go-KL” telah mendapat pengiktirafan oleh website terkemuka iaitu TripAdvisor memandangkan kualiti dan mutu perkhidmatannya yang boleh dibanggakan.

Go-KL menjanjikan perkhidmatan berkualiti dan mesra pelanggan yang ianya adalah PERCUMA dan ini merupakan satu dari ratusan insiatif kerajaan yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) yang mana telah diberi tanggungjawab dalam turut sama melaksanakan tranformasi sistem pengangkutan awam di negara ini.

Rata rata penduduk ibukota memang tidak asing lagi dengan perkhidmatan bas Go-KL ini dan ia dianggap sebagai bas paling selesa daripada perkhidmatan bas yang lain. Waktu operasinya pula ia bermula dari seawall jam 6.00 pagi sehingga jam 11.00 malam.
Go-KL antaranya menjadi pilihan utama para pengguna yang berurusan di ibukota termasuk para perkerja dan pelancong yang mahu bersiar siar disekitar bandar metropolitan Kuala Lumpur. SPAD memainkan peranannya dengan sentiasa mengemaskini info laluan untuk keselesaan penggunanya. Untuk makluman para pembaca, TripAdvisor sebuah laman web membekalkan ulasan dan maklumat mengenai perjalanan.
Para penumpang bas Go-KL juga mempunyai kemudahan wifi internet percuma, tempat duduk khas bagi Orang Kelainan Upaya (OKU) dan juga dipantau oleh kamera litar tertutup (CCTV) untuk merakamkan aktiviti yang belaku didalam bas tersebut, sekaligus dapat mengurangkan perbuatan tidak diingini belaku contohnya ragut dan sebagainya.


Bas ini hanya akan berhenti ditempat perhentian yang dikhaskan sahaja dan lokasi jangkauanya akan terarah kepada tempat tempat tumpuan antaranya Bukit Bintang, Muzium Negara, Menara Kuala Lumpur (KL Tower) dan sekitar Pasar Seni. Promosi dan pengenalan berkenaan bas Go-KL ini juga turut dibuat seperti pengedaran flyers dan poster ditempat tumpuan dan juga lobi hotel disekitar Kuala Lumpur.
Go-KL layak diberi pengiktirafan lantaran kecekapan pengurusannya dan ia bagaikan satu penghargaan buat industri pengangkutan awam di Malaysia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*