Bekas Ahli PPBM Adalah ‘Sampah’ – Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad dalam ucapannya di Bukit Merah Lake Town Perak semalam menyatakan semua yang keluar dari PPBM adalah sampah.
Hamidah seddang memegang ular sebagai isyarat beliau akan “membelit” Mahathir?
Pengerusi PPBM berkenaan dilaporkan dalam ucapannya menyatakan;
“Kita… sampah-sampah yang tak elok kita sapu lah keluar.
“Jika ada sampah yang keluar sendiri itu baguih”
Datuk Hamidah Osman antara salah seorang yang keluar parti PPBM. Mungkin salah seorang yang Tun Mahathir menganggap sampah itu adalah dirinya bersama-sama Ezam Noor, Khairuddin Abu Hassan, Kamarul Habibur Rahman dan Anina Saadudin.
“Saya terima gelaran sampah itu dengan hati yang terbuka. Kerana apa saja yang Tun M cakap biasanya betul dan semua orang kena terima kerana Tun M dah memerintah selama 22 tahun,” kata Hamidah dalam satu kenyataan.
Tambah Hamidah lagi, beliau tidak akan sesekali melupakan pengalaman dan kenangan selama 3 tahun bersama perjuangan Tun Mahathir.
“Banyak suka duka yang saya lalui sepanjang berjuang bersama Tun M sehinggalah akhirnya saya digelar sampah kerana meninggalkan parti.
“Saya doakan semoga PPBM terus maju jaya dan menjadi sebuah parti yang memperjuangkan nasib Bangsa Melayu,” tambahnya lagi.
Apa nak dihairankan penghinaan itu lahir dari mulut seorang yang bergelar Negarawan.
Sebagai seorang manusia yang terdesak, tidak mustahil dia akan melakukan apa sahaja demi untuk memastikan cita-citanya tercapai serta berjaya menyelamatkan dirinya yang hampir lemas itu. –http://www.tv14.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*