Benarkah Indonesia Benci Malaysia?!

Kenapa kita lihat orang indonesia seolah-olah SANGAT marah dengan Malaysia didalam alam maya khususnya?Tapi tidak kunjung kurang orang dari sana datang meraih rezeki pada bumi bertuah ini?PATI Indonesia sahaja dah berjuta-juta…Kalau dorang benci buat gapo mari sini???Pada aku mereka tak la benci sangat pada Malaysia, cume cemburu jek…api cemburu itulah yang memang ada dalam hati orang Melayu..dan inilah peluang mata sepet!!!

Cerita yang ditambah gula garam penyedap ini aku berani dakwa ini kerja DAPig, sebab Red Bean Army gunakan id dan gambar orang melayu/malaysia dan provoke orang indonesia agar membenci Malaysia!Sebab yang upah bako bendera Malaysia di Indonesia tu memang orang DAPig!!!Tak ada melayu sanggup mengupah orang bakar jalur gemilang…kecuali sepet DAPig!!!Depa junjung bendera komunis!

Mereka melagakan dua negara ini dengan berita dan cerita yang menganjingkan Indonesia sedangkan kita tahu indonesia adalah sebahagian rumpun melayu yang berkongsi pelbagai resam dan kebudayaan yang hampir serupa hingga sukar membezakan Melayu Indo dan Melayu Malaya.Kecuali dialek dia hehehe…kadang bila aku baca majalah penulisan indon teringat aku zaman bapak aku tulis surat guna bahasa melayu lama..hampir sebijik!!!

Tidak dinafikan memang ini yang mereka mahukan dengan kuasa dan duit mereka mampu buat apa sahaja. sedar atau tidak..RBA berupaya menjadi seorang berkarekter 100% melayu dalam alam maya sehinggakan ada RBA mampu berhujah menggunakan hadis dan nas al-quran yang dimanipulasikan hingga ramai antaranya yang cetek ilmu setuju dengan hujah mereka!

Aku memang perasan cytro-PR yang kononnya Melayu Islam hilang semasa berkempen PRU13 hingga kini ada akaun yang telah dinyahaktif selepas pembongkaran isu Red Bean Army!!!

Mereka sanggup buat apa sahaja demi wang?
Berenang ke Malaysia pun sanggup taw!!!DAPig gunakan peluang ini!!!للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*