Berita Yang Bakal Buat LGE Bungkus Balik Melaka!


RAMAINYA CINA PULAU PINANG YANG BN RASUAHKAN UNTUK DATANG MAKAN SAHAJA!!!

Agak-agak apa yang akan dikatakan oleh Lim Guan Eng atau paling tidak pun anjing-anjing penjilatnya yang berwajah Melayu dan mengaku beragama Islam apabila melihat lautan manusia bermata sepet yang berkumpul dalam sebuah majlis anjuran MCA, sebuah parti berteraskan kaum Cina yang asalnya merupakan sebuah persatuan saudagar-saudagar dan taukeh-taukeh lombong?
Atau paling tidak pun, apa komen yang akan diberikan oleh Tony Pua, kalau tidak pun Teresa Kok yang seringkali mengaitkan Presiden MCA, Chua Soi Lek sebagai ‘rakan kongsi’ senyap mereka apabila MEGA DINNER anjuran MCA Pulau Pinang mendapat sambutan yang cukup luas?
Adakah mereka akan menggunakan alasan kononnya UMNO telah membayar Cina-Cina itu untuk hadir? Atau Lim Guan Eng akan mengatakan, Cina-Cina Pulau Pinang itu semuanya kelaparan dan kebulur sehinggakan mereka tergamak datang untuk makan percuma?
Atau barangkali puak-puak PAS dan PKR akan mengatakan, UMNO dan MCA bekerjasama menyediakan bas, baju T, kain batik, kain pelikat, duit RM50 dan sebungkus minyak masak cap Dacing bagi memancing kedatangan Cina-Cina itu ke program berkenaan?
Bermula jam 7:00 malam tadi, MEGA DINNER anjuran MCA Negeri Pulau PInang telah berjaya mengumpulkan lebih 5000 orang hadirin ke majlis tersebut. Kesemua 500 meja telah penuh dan ditempah dari awal lagi. Majlis berlangsung di Han Chiang.
Dan menariknya, kedatangan mereka bukanlah bermotifkan makan malam yang perlu dibayar itu. Sebaliknya untuk meluahkan kemarahan, ketidakpuasan hati dan kebencian terhadap pentadbiran Lim Guan Eng di Pulau Pinang yang menurut mereka, lebih banyak cakap daripada bekerja.
Apa yang puak-puak Pakatan nak dalihkan lagi? Selama ini mereka kerapkali mendabik dada, kononnya undi dan sokongan Cina SEMUANYA dah berpihak kepada DAP dan Pakatan Rakyat. Indikasi yang ditunjukkan di Pulau Pinang yang merupakan negeri yang cuba dijadikan harta pusaka oleh Lim Guan Eng, terutama dengan dasar-dasar kebenciannya terhadap Melayu dan Islam, nampaknya boleh membuatkan pecacai-pecacai Pakatan menepuk dahi kalau tidak pun, jolok buntut sendiri dan kemudian cium dengan mata terpejam renik!!! HousePK

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*