Bernafsu Buat Kit Siang Dan Tian Chua?

Antara yang terawal respond Isu Lahat Datu boleh dikatakan dikalangan golongan cina?Kerana mileage politik atau saat-saat yang diidamkan oleh mereka yang berkempentingan? 

Seperti yang di jangka haprak pakatan sudah mula mainkan jarum,Kit Siang,Anwar hinggalah kepada Tian Chua mula menyalahkan kerajaan kononnya semua permasaalahan yang berlaku di Lahad Datu ada berpunca dari Umno dan kerajaan BN.
Anwar dan pemimpin pakatan yang disahkan terlibat risikan Filipina sekarang ini sudah menjangka pasti akan berlaku pertumpahan darah.Mereka mahu rakyat Sabah berbangsa sulu bangkit menententang kerajaan persekutuan. Dalam masa yang sama mahu memainkan sentimen kononnya negara terancam sedangkan kesemua skrip drama ini dirancang oleh Anwar sendiri.
Berikut adalah kenyataan Menteri Pertahanan,kenyataannya berhubung dengan dakwaan PAS kenapa Menteri Pertahanan tidak bertindak.
20130301-201243.jpg
Menteri Pertahanan Malaysia, Ds Zahid Hamidi dalam kenyataan di akaun Twitter-nya menyeru orang ramai terutamanya rakyat Malaysia mendoakan keselamatan anggota Tentera dan Polis yang menjaga keselamatan di kawasan insiden pencerobohan militan sulu berada dalam keadaan selamat. [Artikel Penuh]

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*