Calon DAP Samseng Jalanan?! #DAP #BN4Telukintan

Calon DAP PRK Teluk Intan ada 7 saman jalan raya yang belum jelas, berjumlah RM1,750. Ini sepatutnya tidak berlaku pada wakil rakyat yang bertanding untuk menegakkan undang-undang, tambahan pula kononnya dia seorang peguam. Bagaimana hendak mengatakan diri itu bersih dan mengamal undang undang?!


Wanita bertubuh kecil molek ini dikhabarkan seorang graduan UiTM yang menyokong pemansuhan kouta bumiputeri UiTM oleh DAP dan kononnya itu perbuatan menindas bukan bumiputera sedangkan kita sedia maklum bumiputera adalah majoriti rakyat Malaysia yang memerlukan kouta tersebut termasuk beliau juga.


Isu saman ini mengingatkan aku kepada kes pemandu MPV Karpal Singh seorang rakyat negara india yang mempunyai 29 saman lampau yang boleh dikatakan antara faktor penyumbang samseng jalan raya. melihat kepada senarai saman Calon PRK Teluk Intan ini adakah belaiu juga serupa juga?!

Adakah pembangkang di Malaysia kononnya bercakap tentang undang-undang dan kesejahteraan rakyat mengamalkan perbuatan sama-taraf seperti MAT REMPIT atau SAMSENG jalan raya?!

Tidak hairanlah puak puak DAP menyongok penyokong mereka membantah AES kerana  merekalah samseng jalanan yang suka memandu laju.

Yang sangat pelik makcik bawak kapcai/skuter 50-80kmj duk buat bantahan AES..itulah mangkuk macai DAP/PKR kah kah kah

crdt gambar : khairulryezal (KRO)
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*