Calon PAS “Kambing Hitam” PASMA? #PRKRompin #PASMA #P091


Semalam, Datuk Phahrolrazi Zawawi Presiden PASMA mengumumkan PASMA bakal diumumkan sebagai parti politik seraya itu mengesahkan dakwaan TG Hadi Awang wujudnya “Jemaah Buat Onar” (JEBON) didalam Parti Islam SeMalaysia (PAS).

Oleh disebabkan itu PAS terperangkap dengan JEBON dari ahli partinya sendiri dengan pengumuman Datuk Phahrolrazi Zawawi itu yang dilihat oleh segelintir pemerhati politik dimana ini sebagai “counter attack” apabila Naib Presiden PAS atau Mat Sabu dihalang oleh Pemuda PAS Pahang dari memasuki beberapa kawasan berkempen di sekitar #PRKRompin untuk menghalang JEBON (PASMA dan ANUARINAS) terus meracuni para pewakilan PAS yang bakal mengundi pada Muktamar Agung PAS ke-61 pada Jun 2015 nanti.

DSR sempat berbual bual di sebuah warung di sekitar Bandar Tun Razak pagi tadi dan bersembang orang orang diwarung tersebut.

“Calon PAS antara calon yang terbaik untuk diketengahkan akan tetapi kini hanya sebagai ‘kambing hitam’ oleh ramai ahli PAS sendiri kerana mereka terpaksa berhempas pulas oleh sebab percayakan dengan pucuk pimpinan tetapi tidak disangka golongan PASMA jelas mengsabotaj PRK kali ini” Kata Rahim seorang Ahli PAS dari Kelantan yang menjadi jentera di PRK disini.
DSR sempat bertanyakan padanya berapa ramai yang datang membantu? Apa pandangan beliau tentang Datuk Phahrolrazi Zawawi yang bakal mengumumkan PASMA sebagai parti politik selepas Muktamar PAS nanti.
“Kami datang dengan beberapa sukarelawan disini memenuhkan program yang diajurkan, nak kata penat tu memang la. Perihal PASMA ini semoga Allah swt yang membalasNya.” jawapnya.

Sempat mengusik beliau, apa jasa dan kelebihan calon PAS di Rompin? Beliau gagal menjawap soalan ini sekadar mengatakan ia anak tempatan dan muda. Lalu mengalih cerita terbaru Datuk Lee Chong Wei dengan isu penyalah pengunaan dadah beliau.

Muktamar PAS ke-61Naib Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man disifatkan masih ‘alim alim kucing’ untuk mencabar Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada muktamar parti awal Jun ini. Akan tetapi dari pemberi sumber lapangan disini DSR dimaklumkan Tuan Ahmad Awang bakal menandingi kerusi presiden PAS itu.

“Beberapa gerakan dikenal pasti kearah itu walaubagaimanapun masih menunggu jawapan dari Tuan Ahmad Awang” katanya

Info : Datuk Phahrolrazi Zawawi Presiden PASMA umumkan 1000 sukarelawan PASMA membantu di PRK Pematang Pauh.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*