Calon PAS Sungai Limau Saudara Azizan Abdul Razak?

CALON PAS PRK DUN Sungai Limau, Mohd Azam Abdul Samat didakwa tidak mempunyai pertalian kekeluargaan dengan Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak sebaliknya beliau mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Dato’ Phahrolrazi Mohd Zawawi bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah.

Azam dikatakan anak sepupu kepada Phahrolrazi, iaitu tokoh yang menjadi musuh politik Allahyarham semasa menjadi Menteri Besar Kedah.
Semalam dah mula kecoh apabila ada adik beradik arwah Azizan mempertikaikan tindakkan calon PAS tergamak berbohong kepada wartawan Sinar Harian kononnya beliau ada pertalian saudara dengan keluarga arwah, walhal beliau tidak langsung mempunyai sebarang pertalian keluarga dengan arwah. 
Keluarga arwah juga kesal kerana calon PAS mengaku yang beliau merupakan anak didik arwah, padahal semasa arwah hidup, calon PAS ini merupakan salah seorang yang menentang arwah dan sanggup bersekongkol dengan musuh arwah secara diam-diam. 
PAS nampaknya sudah terdesak untuk meraih undi dengan menggunakan gambar arwah Azizan untuk undi simpati.  Gambar calon PAS dengan arwah Azizan terpaksa Photoshop semata mata untuk meraih sokongan. 
Hakikatnya Calon PAS PRK Sungai Limau adalah anak sepupu kepada Phahrolrazi. – sumber


Katanya, sebagai saudara kepada Allahyarham Azizan yang memegang jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) berkenaan selama lima penggal sejak 1995, beliau sedaya upaya akan meneruskan perjuangan ditinggalkannya dalam hal berkaitan rakyat dan soal menegakkan Islam di negara ini. 

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*