Cina semakin CIBAI

Gua bukan RACIST tapi dengan apa yang berlaku sejak kebelakangan ni menunjukkan kaum Cina semakin CIBAI. CIBAI bukan sikit sikit tapi mereka mempamerkan cibai yang melampau sama sekali.

Hari ni berlangsungnya demo anti LYNAS di sekitar Kuala Lumpur. Kata mereka yang berdemo bahawa mereka mahukan kilang LYNAS ditutup kerana mencemarkan alam sekitar dan bla bla lagi. Sebelum ini dah acap kali pihak kerajaan, swasta dan juga pihak luar mengesahkan bahawa kilang Lynas selamat dan tidak memberikan ancaman kepada masyarakat. Malah lokasi kilang Lynas yang terletak di Parlimen Indera Mahkota yang mana merupakan satu kawasan majoriti Melayu dan bukannya kawasan penempatan kaum Cina..gambar lagi sini

KUALA LUMPUR – Himpunan Hijau membantah operasi kilang Lynas di Gebeng, Pahang yang disertai kira-kira 2,000 orang di sekitar Dataran Merdeka di sini menyebabkan kesesakan trafik melampau selain menjejas perancangan penduduk pada hujung minggu.

Sebelum himpunan dua jam itu bermula pada 4 petang, pesertanya dilihat berarak sejauh 42 Kilometer dari Gombak menyebabkan kesesakan trafik yang keterlaluan.

Tinjauan Bernama mendapati banyak laluan ke ibu negara sesak dengan kenderaan termasuk di Jalan Maharajalela, Jalan Kuching, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Masjid India, Jalan Raja Laut dan Jalan Sultan Ismail.
Malah, peserta perhimpunan turut membanjiri jalan raya sehingga menghalang kenderaan yang menuju pusat bandar menyebabkan polis terpaksa menutup laluan di Jalan Raja Laut dan Jalan Masjid India.

Antara yang dilihat hadir pada perhimpunan itu ialah Anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok dan Anggota Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah.

Himpunan itu diadakan tanpa permit polis dan ia juga gagal mendapat kebenaran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk menggunakan Dataran Merdeka sebagai lokasi utama. – BERNAMA

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*