Corak Baju Ayat Al-Qur’an : Senaja Mencari Publisiti Murahan?!

Tindakan Wanita Cina Memakai Baju Dgn Ayat Qur’an Mengundang Marah

Tindakan seorang wanita Cina yang keluar membeli-belah sambil memakai baju dengan cetakan corak yang dipercayai ayat-ayat suci Al-Qur’an menimbulkan kemarahan masyarakat Islam di negara ini.

Perbuatan wanita itu yang mendapat teguran dan dimarahi oleh seorang lelaki Arab ketika dia berada di pasar raya Hero Taman Dagang, Ampang petang semalam.


Lelaki Arab itu walaupun marah, tetapi dia hanya meluahkannya melalui kata-kata dan tidak bertindak fizikal. Tidak diketahui sama ada ia disengajakan atau provokasi.

Secara peribadi penulis rasa wanita berkenaan mungkin tidak memahami apa yang dipakainya akan mendatangkan rasa kurang senang masyarakat Islam.


Teguran yang diberikan lelaki Arab itu sepatutnya menjadi pengajaran kepada dirinya dan yang lain agar memahami kedudukan ayat-ayat suci Al-Qur’an dalam Islam. Diharap wanita berkenaan tidak akan memakai lagi baju berkenaan.

Kepada masyarakat bukan Islam, ayat-ayat suci Al-Qur’an mempunyai kedudukan yang amat tinggi dalam masyarakat Islam dan tidak boleh dipergunakan secara sebarangan.

Mungkin polis dan kementerian berkaitan pengguna dapat menyiasat dari mana baju seumpama itu datang dan ia harus disekat. Ini penting sebelum ada pihak lain yang turut memakai baju atau seluar seumpama itu dan reaksi masyarakat Islam lebih keras –http://mynewshub.my/
Sebelum ini segelintir penganut kristian dengan senaja mahu menggunakan kalimah Allah dalam pencetakkan mereka now..Pikir sendiri ya..

Wanita terbabit perlu memberi kerjasama dari mana beliau mendapatkan cetakkan ini adakah ia di Malaysia atau dari luar negara.

*Janganlah dimaki hamun Nyonya tu..للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*