Daging Lembu Palsu Daging Babi?!

Nampaknya ramai umat Islam di sana dah termakan daging babi. Syukur Alhamdulillah disini kira masih sensitif berkenaan BABI. Inilah contoh negara Komunis memerintah, macam haram jadah perangainya.


Minggu ini, polis di wilayah Xian melaporkan bahawa mereka telah menemui dan merampas lebih daripada 22 tan daging lembu palsu di sebuah kilang tempatan. Dapatkan ini: “daging lembu” sebenarnya dibuat dari daging babi (yang jauh lebih murah daripada daging lembu) yang telah dirawat dengan bahan kimia termasuk lilin parafin dan garam industri untuk membuat ia kelihatan seperti ia datang dari lembu. Shanghiist laporan bahawa kilang yang dijual lebih daripada 1,500 kilogram (3,000 paun) daging lembu palsu untuk pasaran tempatan pada kira-kira 25 kepada 35 yuan (RM13-RM18) sekilo. Enam bengkel yang telah menghasilkan daging lembu palsu telah ditemui dan ditutup.

Keratan Akhbar Tempatan

Ini bukan contoh pertama daging palsu yang dijual di China. Pada bulan Mei tahun ini, Perubatan harian melaporkan bahawa 904 orang telah ditangkap di China untuk “kesalahan daging berkaitan” dalam tempoh tiga bulan pada awal tahun 2013. Termasuk dalam tangkapan adalah satu geng Crooks daging yang dibuat lebih 10 juta yuan ($ 1.6 juta) dengan menjual tikus, musang, cerpelai dan daging di pasar. Ini menjadikan kita tertanya-tanya apa makanan penyamar kita boleh makan, yang seterusnya membuatkan kita sangat, sangat tidak selesa – www.pengguna.smktiwa.edu.my

Daeng Kata : Daging palsu ini hasil dari campuran daging ayam dan babi yang kemudian diperap selama 60-90 minit dengan sedikit daging lembu. Bahan untuk perap yang digunakan ini boleh merosakkan organ dalaman manusia dan boleh membawa penyakit barah serta macam macam masalah kegagalan fungsi tubuh.Aku ingat cinta je palsu..daging pun depa buat?Patut la kerajaan kurangkan import daging luar…DAGING BABI RUPANYA?!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*