DAP Bakal Ketua Pembangkang?!


Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata selagi Datuk Seri Anwar Ibrahim belum dilucutkan sebagai ahli parlimen, beliau tetap adalah ketua pembangkang.

Diasak wartawan sama ada sebagai parti pembangkang yang memiliki kerusi terbanyak adakah DAP berminat dengan jawatan itu, katanya, Pakatan Rakyat akan berbincang mengenainya hanya selepas kedudukan Anwar ditentukan. – Mkini

Jelas terang lagi bersuluh, DAP bakal mengantikan PAS untuk kerusi Ketua Pembangkang Malaysia, PAS yang kini dirundung masalah dalaman parti bilamana DAP meletakkan PASMA sebagai alat untuk mengawal gerak geri PAS.


Drama berbolak balik DAP terus setia mengangkat Anwar sebagai Ketua Pembangkang berbeza dengan kenyataan dengan himpunan #kitalawan yang dimana DAP mengambil jalan tengah dalam gerakan itu (termasuk juga PAS). 

Pemohonan pengampunan Anwar tidak sah kerana..
  1. Anwar masih tidak mengakui salah
  2. BukanAnwar yang membuat permohonan
  3. Tidak pernah kes pengampunan untuk hukuman 5 tahun penjara.
  4. Jika diampunkan Anwar masih kekal didalam penjara! (Pengampunan yang boleh diterima adalah pengurangan hukuman bukannya pengampunan kesalahan.)
Kerusi MP Pematang Pauh jelas tiada lagi untuk Anwar, Cuma motif jelas dari pembangkang adalah hanya dengan senanja mahu menyerang institusi Di Raja (jika Anwar tidak diampuni) seperti mana rancangan halus puak kiasu dan komunis yang kini sedang mekar didalam pakatan pembangkang!

PAS secara terang terangan kini tidak mengambil bahagian untuk membela peliwat dan ini dimanfaat sepenuhnya oleh PASMA untuk menyerang PAS dari dalam. Walaupun Dr. Hatta dari PAS dilantik oleh PKR untuk menerajui gerakan membebaskan peliwat itu.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*