DAP Terus Rakus Tindas Penjaja Di Penang #MCA

Tindakan pimpinan DAP yang sekadar berdiam diri saat ditanya berkenaan dengan bermacam-macam skandal penyalahgunaan wang dan harta rakyat. Skandal ini termasuklah pelbagai projek negeri Pulau Pinang, antaranya ialah:

1. Terowong dasar laut yang membelanjakan sebanyak RM 2 Bilion, tetapi laporan penilaian ‘Enviromental Impact Assessment’(EIA) masih gagal dikeluarkan.

2. Penjualan tanah seluas 6.4 hektar di Lebuh Raya Peel untuk membina sebuah hospital swasta yang mewah tanpa tender terbuka.

Jelas kita melihat disini bahawa DAP sangat munafik dalam ketelusannya membelanjakan wang rakyat, sudahlah semakin ramai rakyat Pulau Pinang tanahnya diambil oleh Kerajaan Negeri pimpinan DAP tetapi masih berlagak seperti malaikat apabila berhadapan dengan rakyat. Itulah contoh munafik yang sesuai mutakhir ini.

Kemunafikan DAP ini jelas apabila sekadar sembang kosong sahaja dengan kerajaannya yang berteraskan CAT (Cekap, Akauntabiliti, Telus) ditambah pula dengan kesanggupan mereka yang mahu kebajikan dan keperluan rakyat semasa berkempen untuk PRU. Namun akhirnya lain jadinya setelah mendapat mandate rakyat, kini DAP mengamalkan sikap dictator, zalim dan perkauman. Langsung tak ubah sepert pemimpin negara kelas ketiga, tetapi pendirian DAP selalu berubah khususnya disaat akhir.

Amat menarik sebenarnya pendedahan Dr Tan Chuan Hong mengenai sikap kleptokrat kerajaan DAP Pulau Pinang ini apabila, mereka menjadikan kuasa yang dipegang itu untuk berjual beli apa sahaja yang boleh membawa keuntungan kepada DAP. Nasib rakyat terus dipinggirkan tetapi pada DAP peluang yang terhidang perlu disambar dan dikaut hingga licin.

Namun DAP masih khayal dan tidak sedarkan diri apabila menghentam kerajaan, walaupun tiada bukti yang kukuh mereka akhirnya mewujudkan satu persepsi yang akhirnya membuatkan percaya dengan apa yang dibawanya. Malah ada yang mendesak beberapa pemimpin yang terlibat rasuah untuk meletak jawatan walaupun langsung tidak terlibat dengan rasuah dan salah guna kuasa.

Mungkin masih ramai yang belun tahu bahawa Lim Guan Eng kini sedang didakwa atas kesalahan salah guna kuasa yang dilakukannya sendiri sebagai Ketua Menteri pada 18 Julai 2014. Antaranya ialah:

1. Meluluskan permohonan syarikat milik Phang Li Koon, Magnificent Emblem Sdn Bhd untuk menukarkan status sebidang tanah.

2. Membeli rumah milik Phang Li Koon di Taman Manggis dengan harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran.

Walaubagaimanapun, Guan Eng tetap dilihat seperti tokong oleh pengikutnya apabila setiap perkara yang dilakukan Guan Eng langsung tidak boleh dikritik. Malah pimpinan DAP juga lupa apa yang mereka ucapkan selama ini bagi memburukkan BN.

BACA JUGA [RMF7]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*