DAP TETAP Sokong Kalimah Allah dikongsi sama rata

Innalillahiwainnalillahirojiun…. Kalau ada antaranya umat islam merestui dan  meng’halal’kan perbuatan kafir ini (LGE) aku berasa amat kecewa kerana bila agama dilacurkan demi nafsu anwar. apa lagi yang tinggal untuk umat islam? Malah bertubi² sikafir celaka ini mengasak umat islam, Kita jangan buat tak nampak atau ter..terlepas pandang

Memang terang lagi bersuluh, DAP Parti yang menyuntik anasir ANTI-ISLAM dan senaja mahu memodenkan islam demi menyelit masuk fahaman DAP tidak kira batas-batas agama, Malah dalam 2-3 tahun kebelakangan ini mereka tanpa segan silu mengkritik ISLAM termasuk AL-Quran~ Wahai Bangsaku, Wahai Saudara ISLAMku, Berfikirlah dengan waras, Bersatulah Ummat Nabi Muhammad SAW. Agama kita dihina sedemikan rupa, Ini Tanah Melayu..Jangan nak samakan dengan negara luar..Kalau nak samakan dengan negara luar sila duduk negara dari asal keturunan kamu wahai sikafir!!!!!!!!!!Agama Islam ada tata cara dan peraturannya jangan sesekali cuba meminta sesuatu yang bukan hak kamu sebagai manusia tak kenang budi…!!Kamu ingat orang hari ini tak tahu bahawa orang yang beragama hindu sedang berduyun² menjadi mualaf kristian!

كڤد ملايو ماهو توندوق كڤد چينا يڠ داتڠ مرمڤت د تانه ملايو؟ تنجوڠ اين اونتوق اورڠ اسلام، داتارن اين اونتوق اورڠ اسلام..مريك بوليه باليق ك نڬارا اصل مريك بيلا مريك ده كاي سأندايڽ مليسيا هنچور برڬولق…تاڤي فيكيركن كمانا لاڬي ملايو نق ڤرڬي جك بوكن هاڽ دسيني تانه ملايو

DAP menyatakan pendirian bahawa Penganut Agama Kristian di Negara ini tidak sewajarnya disekat dari menggunakan kalimah Allah sebagai rujukan kitab Bible edisi Bahasa Melayu.


Menurut Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Kerajaan Pusat yang diterajui Barisan Nasional (BN) disaran mengkaji semula isu tersebut seterusnya membenarkan kalimah Allah dijadikan panduan kitab suci Agama Kristian tersebut.

“Selain membenarkan perkataan Allah seperti yang digunakan di Sabah dan Sarawak sejak 50 tahun lalu dan ribuan tahun di negara Timur Tengah, BN juga harus menghentikan taktik menakutkan pengundi Melayu dengan mendakwa negara Kristian akan tertubuh di negara ini.

“Penganut Kristian tidak pernah mahu menubuhkan sebuah negara Kristian di negara ini, malah penganut ini taat kepada Perlembagaan Negara dengan mengiktiraf Islam sebagai agama Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan bersempena Sambutan Hari Natal pada 25 Disember ini.

Kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang itu merujuk kepada keputusan Kementerian Dalam Negeri (KDN) memutuskan melarang kalimah Allah digunakan penganut Agama Kristian di Negara ini susulan ketidakpuasan hati masyarakat Islam di Negara ini.

Ianya dikuatkuasa KDN susulan kes melibatkan satu laporan yang dikeluarkan Akhbar The Herald sekitar tahun 2009 yang telah membangkitkan isu tersebut. – KL Pos
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*