Diberi Kuasa Tetapi Kenapa Rakyat?!

Pemerintahan Malaysia yang ditunjang Barisan Nasional hari ini digasak dari pelbagai segi oleh gerakkan kononnya suara rakyat, akan tetapi benarkah ini suara rakyat atau ada agenda lain yang tersembunyi dilubuk hati individu yang berkempentingan?

Perebutan kuasa jelas diantara pembangkang dan kerajaan manakala didalam kerajaan juga belaku pertelingkahan yang mana ia merebak hingga mengheret rakyat masuk kedalam ruang lingkup permainan politik.

Banjir, Syiah dan pelbagai lagi isu yang hangat dibicarakan oleh golongan politik hinggakan pemerintah gagal mendidik rakyat agar lebih berdaya saing dan bijak memajukan negara.

Rakyat juga adalah tidak wajar melepaskan segala kesalahan dibahu pemerintah sedangkan apa yang anda bantu untuk memajukan negara berbanding pendekatan pembangkang yang hanya mahu menjatuhkan antara satu sama lain dengan agenda masing masing.

Rakyat harus bijak dan berdaya saing. Pada aku yang tak sekolah tinggi pun boleh fikir..Jangan terlalu harapkan subsidi "ibarat menyamun disiang hari" kita biasa dengar pembangkang labelkan pemimpin kerajaan sebagai penyamun, bukan?!

Kalau kita pula ambil/makan bukan hak kita itu maknanya apa?! 2×5 penyamun jugak…

Contoh terang tenangan (rujuk gambar)gaji naik rakyat beban…sekor pun ADUN BN Selangor tanak bantah..kan?!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*