Dimana Suara Perjuang ISLAM Dari Ulama PAS?

Game Plan DAP cuba memesongkan keterlanjuran anak emas nya yang sedia maklum telah dibogelkan oleh blogger pisau.net yang membongkarkan isu salah guna kuasa yang didalangi Nik Aziz dan kroninya dalam rencana Pakatan Pebangkang yang mahukan kuasa-kuasa pemimpin melayu disingkirkan dari arena politik Malaysia hari ini. Hadi dengan masalah Amanat Tahyulnya, Nik Aziz dengan masalah tanah dan gila kuasanya dan anwar sekeluarga dengan masalah akidah dan kekeliruan agama.

PERTIKAIAN penggunaan kalimah Allah dalam kitab bible ini nampaknya semakin menjadi parah, sejak dimulakan oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dalam perutusan Krismasnya kelmarin.

Kali ini Presiden Majlis Gurdwara Malaysia (MGC), Jagir Singh tampil menyokong kenyataan kontroversi Guan Eng itu dan Karpal Singh yang baru-baru ini mendakwa ada 12 perkataan Allah digunakan dalam kitab agama orang Sikh.

Sidang Media Pada sidang  DUN Perak yang lepas.
Tapi tak pulak dipastikan nama Allah dalam kitab Sikh itu untuk menggambarkan Allah sebagai tuhan mereka atau tidak seperti yang sedang diperjuangkan oleh puak radikal Kristian di negara ini sekarang.

Walaupun Pengarah Biro Islam/Melayu DAP yang baru dilantik, anak cina bernama Zaiiril Khir Johari Bin Abdullah cuba menyelamatkan bossnya dengan berkata kenyataan Guan Eng itu merujuk kepada penganut agama Kristian di Sabah dan Sarawak, perkembangan terbaru ini menunjukkan sebaliknya.

Penggunaan perkataan Allah di Sabah dan Sarawak (terutamanya Sarawak) telah berlaku sejak lebih 200 tahun dulu dan sudah menjadi sebahagian daripada persefahaman penduduk disana. Berbeza pula dengan Semenanjung ini, Allah sentiasa dirujuk sebagai tuhan orang Islam yang Esa (tunggal), bukan beranak atau beristeri.[cerita penuh]

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*