Doktor Pakar Mohon Maaf Selepas Di Ugut BUNUH?!

Selepas diugut bunuh dan diancam dengan pelbagai ugutan lain seorang doktor pakar memohon maaf secara terbuka kepada ahli keluarga Allahyarham Nik Aziz lantaran status facebook beliau dikecam kerana salah faham dan turut dimarakan lagi api kebencian penyokong kuat Nik Aziz termasuk Dr. Maza (mufti perlis) yang bermasalah peribadi dengan saudara Dr Abdul Rahman Abdul Kadir. Tindakkan mufti Perlis itu saling tidak tumpah seperti “Cyber Bully” yang mana beliau menggunakkan pengaruh dan sokongan beliau di Facebook untuk menyerang orang lain.

Inikah tugasan seorang Mufti merangkap hakim kepada perundangan Hukum dan Fatwa?!Mufti Perlis seharusnya lebih bersikap menasihati dan menegur dengan terbuka dan tidak menyerang orang lain memandangkan tahap beliau seorang mufti yang mana kata katanya wajar menjadi contoh kepada umat Islam di Malaysia khususnya. [peranan mufti]

“Sesiapa yang menasihatimu secara sembunyi-sembunyi, maka dia benar-benar menasihatimu. Sesiapa yang menasihatimu di khalayak, dia sebenarnya sedang menghinamu” – (Imam As-Syafie)

Baca penjelasan Dr. Abdul Rahman


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*