Facebook :10 Jenis Gambar Tidak Dibenarkan [Jangan Tengok]

Ini bukan booster!! jangan tengok jika tak ingin tahu!!!

Beberapa hari lepas daeng telah meneliti beberapa pages yang upload gambar yang tidak sepatutnya di Facebook Fanpages.

Dan mungkin beberapa amaran telah dikeluarkan hingga ada sebagaian pages tersebut telah dibuang/batalkan kerana melanggar term/syarat facebook.

So kita mesti menjaga etika dan berhati-hati dalam sebarang muatnaik gambar..Even nak berpolitik pun ea…
Elakkan muatnaik gambar yang berunsur penghinaan agama, etnik, negara dan Mark Zuckerberg sendiri…nanti tuan tanah kedaung marah. Kih kih kih
* Facebook tak mesra dengan goggle ke mereka adalah 2 gegasi didalam internet..so kalau korang upload gambar yang mempromosikan goggle..kompom dia padam dan jangan lupa si Zakarburg ini adalah yahudi, so kalau upload kisah yahudi yang melampau KOMPOM akaun korang akan di terminate terus (Block IP).
10 Gambar Yang Dipadam Oleh Facebook
Nampaknya pihak Facebook amat menitik beratkan nilai komuniti sejagat apabila melarang serta memadam gambar-gambar yang mempunyai unsur kurang senang di mata komuniti lain. Antaranya ialah :
Gambar seorang gadis seksi yang terputus dua tubuhnya dari paras pinggang ni pada mulanya adalha untuk satu permainan kepada lelaki yang meminta mereka memilih samada kiri atau kanan. Facebook memadam gambar tersebut.
Secara kasarnya, gambar ni seolah-olah gambar lucah kerana menunjukkan dada wanita tetapi itu sebenarnya siku wanita tersebut. Mungkin salah faham tetapi Facebook memadamnya untuk mengelakkan berlaku salah faham.
Seorang ibu muda berasa terkilan dengan Facebook apabila memadam gambar bayinya yang dilahirkan dengan kesan kecacatan aneh beberapa kali tanpa sebarang sebab yang munasabah. 
Facebook telah menutup akaun seorang ibu yang memuatnaik gambar dua anaknya melakukan aksi menyusu. Kes yang menjadi siasatan polis ini kemudiannya diklasifikasikan sebagai kes terpencil berkaitan keibubapaan.
Gambar pasangan lelaki yang bercium ini serta-merta dipadam oleh Facebook kerana melanggar peraturan yang melarang ahlinya memuatnaik gambar berunsurkan politik atau sensitiviti seksual. Tetapi, selepas perbincangan Facebook memutuskan untuk membenarkan gambar itu dimuatnaik kerana gambar tersebut adalah untuk pengiklanan dengan syarat perkataan CENCORED dimasukkan.
Gambar lain dalam unsur yang sama juga dipadam oleh FB.
https://www.facebook.com/daengslili
Facebook meminta seorang ahlinya memadam gambar di bawah ini kerana melanggar peraturannya. Kenapa? jawapannya ada di sebalik perkataan cencored tu 🙂
https://www.facebook.com/daengslili
Gambar di bawah ni mungkin mempunyai unsur keagamaan namun pihak FB jelas sekali tidak membenarkannya disiarkan di FB.
https://www.facebook.com/daengslili
Facebook juga memadam gambar wanita menyusukan anaknya di bawah ni kerana dikatakan melanggar peraturan.
https://www.facebook.com/daengslili
Nampaknya, Facebook tak suka tentang lemak di perut kerana memadam gambar dibawah ni.
https://www.facebook.com/daengslili
Adakah Mark Zuckerburg tidak penah merasai susu ibu?
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*