FAKTA : Bukan Parti Pakatan Rakyat Sahaja Mengamalkan Kronisme


Ok, Jika Parti Keadilan Rakyat adalah lebih sinonim kepada Parti Keluarga dan Rakan². Ramai penyokng PKR menerimanya dengan hati terbuka, Jika dikalih balik dari apa yang Anwar sering perkatakan tentang KRONISME ini ada berberapa gulung fakta untuk sama-sama digulung dalam kepala hotak pembangkang.


Oleh kerana keceluparan mulut Anwar Ibrahim mengungkit mengenai kronisme dan IPP, episod kali ini membongkar senarai kedua kroni Anwar yang mendapat keuntungan semasa dia menjadi TPM dan Menteri Kewangan.
Dalam pendedahan kali ini, lebih banyak projek penswastaan di bawah Kementerian Kewangan zaman Anwar akan didedahkan. Ada di antara projek ini telah dipersetejui secara prinsipnya. Pendedahan kali ini akan melibatkan 2 nama kroni terbesar Anwar Ibrahim iaitu Mohd. Nor Mutalib dan Datuk Ahmad Nazri Abdullah. Untuk senarai pertama, kroni-kroni ini dianugerahkan projek IPP oleh Anwar Ibrahim sendiri.


 
 
 Selain daripada IPP, kroni Anwar juga terlibat dalam industri media. Inilah sebabnya kenapa Anwar Ibrahim berjaya mengawal media pada zamannya menjadi TPM kerana kroninya sendiri yang menjadi taikoon media.

 


Selain daripada IPP dan media, kroni Anwar Ibrahim juga mendapat projek lebuh raya dan projek penswastaan kelengkapan perubatan.

Kelengkapan perubatan
 
Lebuh raya


Nah. Sudah terang lagi bersuluh, Anwar Ibrahimlah raja kroni semasa dia berkuasa. Sebab itulah Anwar Ibrahim boleh berceramah mengenai penyelewengan IPP dan lebuh raya kerana dia dan kroninya juga yang buat kerja kotor tersebut! – mymassa

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*