Fitnah PAS Kepada Zambry Part.3

Rumah Perak

Aset Perak di Pulau Pinang Sudah Dijual?

sumber fitnah: PAS PERAK aka Puaka mata buta, hati keras & telinga kuali


itulah petikan kata² fitnah yang dilemparkan pebangkang kepada Datuk Seri Haji Zambry Abdul Kadir..Petikan itu seolah² bukan dengan nada pertanyaan tetapi lebih kepada TUDUHAN yang tidak berasas dan lebih melabelkan DSZ seorang yang rakus dan tidak berperancangan dalam mengurus aset penting Negeri Perak, Inilah modal yang dicanang oleh Salman Saleh tak habis² mengkomplen..
“Apakah rasionalnya rumah tersebut terpaksa dijual sama sekali? Adakah Kerajaan Negeri Perak pimpinan Datuk Seri Zambry menghadapi masalah kewangan untuk menampung kos pentadbiran negeri sehingga terpaksa menjual rumah tersebut? 


Aku tanak komen petikan dia atas tu tapi korang nilai la, bertapa singkat dan suntuknya kepala SS tu. Kalau begitu kenapa kenapa si Salman ini duk mempersoalkan sesuatu dia sendiri tak pasti?lalu membuat tuduhan sebelum siasatan dibuat??SS ni tak habis² membodohkan diri dan PAS..Makin dikuPAS..makin hamPAS..


“Mengapakah tindakan menjual Rumah Perak tersebut diambil dan apakah faktor sehingga memaksa penjualan rumah tersebut yang boleh dianggap amat bernilai dan berstrategik di Pulau Pinang.”


SS Hang tahu ke apa kisah sebenarnya sebelum kau menyondol ibarat babi terlepas jerat??

“Inilah kali pertama dalam sejarah Kerajaan Negeri Perak yang mana aset-aset penting di luar negeri terpaksa dijual untuk mengisi kantung kerajaan negeri,”


Hahaha..lucu lagi geli hati aku baca part nie…dah fitnah pastu selamber jek kata mcm tu..pui..kantung² plak dia..ate cube renungkan yang ANUgerah 999 tahun dan hakikat sebenar rumah perak tu untuk dibina sebuah Hotel bertaraf 3 bintang setinggi 6 tingkat ditapak tanah rumah perak dengan syarat Rumah Perak sediada tidak dirobohkan. Dan hotel tersebut akan menjadi hak milik kerajaan negeri perak sepenuhnya selepas 30 tahun apabila tamat perjanjian. Mana untung??

kau lupa ke keldai si meroyan nizor kau tu terang² mengANUgerah tanah 999 tahun pada penduduk cina?Berapa luas dan berapa jumlah nya selama 999thn tu??Dulu DYMM Sultan Perak tidak bersetuju dengan usul kerajaan Perak(Nizaroyan) tersebut. Namun demikian, DYMM Tuanku sedia bertolak ansur untuk mencadangkan dianugerah hanya untuk selama 60 tahun sahaja. Permintaan DYMM Tuanku itu tidak diendahkan oleh Nizaroyan dan kerajaan PR masa tu masih berdegil untuk mengANUgerah tanah selama 999 tahun.
Masa tu ramai pihak menganggap Nizaroyan sebagai MB boneka kepala beruk yang akur kepada arahan dua ahli exco; Ketua DAP Perak, Ngeh Kooi Ham and Setiausaha DAP Perak, Ngar Kor Ming. Kedua-dua mereka ini adalah sepupu yang mempunyai pertalian saudara dengan pengganas Chin Peng, yang lahir di Lumut.

sila baca kisah fitnah ini dari PART 1
klik bawah ini:

دمي ملايو لوڤا هاري اين، ايسوق بلوم تنتو: Fitnah PAS Kepada Zambry: IPOH: Badan Perhubungan PAS Negeri Perak kesal kerakusan dan cara tidak berperancangan Datuk Seri Dr Haji Zambry Abdul Kadir menguruskan …

 atau
original post
http://perakct.blogspot.com/2012/10/fitnah-pas-isu-rumah-perak-di-batu.html
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.