GAMBAR Himpunan Kleptokrasi Gagal! #Taktau #Negaraku #KleptokrasiAbahKau #TolakPH #HapuskanKleptokrasi #KekalNajib

KALAU sekadar inilah sahaja jumlah khalayak `beberapa kerat’ yang mampu dikumpulkan oleh Pakatan Harapan dalam himpunan anti-kleptokrasi di Padang Timur, Petaling Jaya sebentar tadi, pengerusi pakatan itu, Tun Dr. Mahathir Mohamad sepatutnya sudah boleh mencongak nasib pakatan itu.Jika suasana yang hambar inilah yang sebelum ini diuar-uarkan khalayaknya bahawa himpunan boleh mencecah 100,000 orang, pembangkang seharusnya malu besar.

Nak dikatakan 20,000 orang pun tak bisa untuk diluahkan. Barangkali bawah 8,000 sudah memadai.


Ibarat `langit dan bumi’ dengan himpunan rakyat kelolaan kerajaan Barisan Nasional (BN), himpunan anti-kleptokrasi hari ini itu tidak ubah seperti festival itu yang diselangi dengan muzik sambil makan-makan..

Bukan sahaja himpunan itu gagal, malahan amat memalukan Dr. Mahathir, ketua umum pakatan, Datuk Seri Anwar Ibrahim; presiden, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan pengerusi DAP sendiri, Lim Kit Siang.

Cuma lima peratus sahaja yang hadir daripada jumlah sasaran yang ditetapkan – menyaksikan kegagalan pakatan itu untuk menarik sokongan dan simpati rakyat. Peserta yang datang kebanyakannya lebih tertumpu di dalam Amcorp Mall serta restoran makanan segera A&W.

Kegagalan ini suatu malapetaka buruk kepada Dr. Mahathir yang dikaitkan dengan skandal kerugian Bank Negara Malaysia akibat urus niaga mata wang asing (Forex) pada awal 90-an.

Kelibat pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu bersama presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin; Presiden PAN, Mohamad Sabu serta Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali tidak mampu menarik sokongan kaum Melayu ke himpunan itu.

DAP, PKR, PAN dan PPBM sepatutnya sudah mengira-gira nasib mereka dalam pilihan raya umum ke-14 nanti.

Himpunan kleptokrasi ini memalukan kerana terbukti tidak mewakili suara rakyat. – KLXpress
#Taktau

#Negaraku
#KleptokrasiAbahKau
#TolakPH
#HapuskanKleptokrasi
#KekalNajib

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*