Gambar Intim Zairil Dyana Isu Bebal?!

Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan mahkamah terhadap pihak yang menyebarkan gambar intim mirip wajahnya dan calon PRK Telok Intan, Dyana Sofya yang kini menjadi viral dalam media sosial sejak awal pagi ini.
Beliau yang juga Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP juga menafikan sekeras-kerasnya sebagai pelaku dalam gambar itu sambil menyifatkannya sebagai fitnah untuk menjatuhkan kariernya sebagai pemimpin Melayu dalam DAP.
“Saya tak nak komen sangat isu bebal macam ini, cuma hendak cakap politik longkang di Malaysia semakin teruk.
“Bukan kali pertama difitnah atau menjadi mangsa, sudah tiada isu lain hendak main,” katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Sinar Online, hari ini.
Awal pagi tadi, gambar dua mereka menjadi viral apabila ia mula tersebar melalui media sosial WhatsApp dan blog tempatan.
Gambar intim sebanyak sembilan keping itu menunjukkan aksi intim didakwa menyerupai Zairil dan Dyana dalam posisi berpelukan sama ada berpakaian secara formal mahupun tidak formal di beberapa lokasi termasuk kereta dan kawasan umum.
Salah satu blog yang menyebarkan gambar intim itu bagaimanapun mahu dua pemimpin Melayu DAP tersebut tampil menafikan perkara tersebut. – Sinar
Dari artikel yang ditulis sinar harian diatas Zairil sendiri akui ini adalah satu perancangan untuk menjatuhkan beliau selaku pemimpin melayu dalam DAP ternyata ianya adalah musuh politik beliau. (Walaupun admin percaya itu bkn gambar Zairil) tetapi motif pendedahan ini jelas menjurus dgn apa yang beliau akui.

Jika Zairil dipihak yang benar sila buat tindakkan bukan sekadar menafikan sebegitu sahaja dan menunding jari kepada orang lain.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*