Gambar Lori Terbakar Rempuh Tol Sunway [KESAS]

PUNCA LORI PLAZA TOL SUNWAY (USJ) LEBUHRAYA KESAS TERBAKAR | Kejadian kebakaran di Plaza Tol Sunway (USJ) mengejutkan orang awam dan pekerja Tol berkenaan. Insiden kebakaran tersebut tersebar di laman sosial dengan cepat.

Insiden kebakaran yang berlaku pada pukul 4.00 petang berpunca apabila sebuah lori merempuh penghadang plaza tol berkenaan sebelum terbakar.
Api yang marak itu juga telah memusnahkan dua buah kenderaan yang berdekatan iaitu Proton Saga dan kereta jenis MPV. Tiada kemalangan jiwa dilaporkan berhubung insiden tersebut.

Gambar Terbakar Rempuh Tol Kesas | Satu kemalangan telah berlaku petang semalam di lebuhraya Kesas di Plaza Tol Sunway yang melibatkan sebuah lori, Toyota Estima dan sebuah Proton Saga yang menyebabkan kebakaran.


Insiden tersebut di tweet oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia, menasihatkan pengguna mengelak daripada melalui lebuhraya Kesas. Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian tersebut yang berpunca daripada lori.
Menurut The Star, jurucakap Kesas berkata “Pemandu lori tersebut mungkin hilang kawalan dan merempuh tol dan kedua-dua kereta. Pemandu lori melarikan diri dari tempat kejadian. Manakala kedua dua pemandu kereta berjaya menyelamatkan diri daripada kebakaran. Kemalangan itu menyebabkan kesesakan teruk dan sudah pulih sekarang.”
Pengguna internet dan laman sosial berkongsikan gambar kemalangan yang menyebabkan kesesakan di kedua dua belah laluan.
Pemandu lori tanah tersebut kemudiannya dilaporkan telah menghilangkan diri. – thestarللاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*