Gugur Menteri Kabinet Malaysia Jun 2014?!

Perlantikan Menteri Baru daripada MCA GERAKAN ke dalam kabinet bersesuaian dengan konsep perkongsian kuasa BN. Semua pemegang jawatan utama dalam parti komponen BN adalah pemegang kuota jawatan dalam kabinet. (tiada Menteri sedia ada digugurkan dari kabinet)


1. Liow Tiong Lai – Menteri Pengangkutan
2. Mah Sew Kong – Jabatan Perdana Menteri
3. Wee Ka Siong – Jabatan Perdana Menteri
4. Lee Che Leong – Timbalan Menteri, MITI
5. Chua Che Yong – Timbalan Menteri Kewangan
6. Senator Chu Mei Fun – Timbalan Menteri Wanita

MCA dan gerakan yang tidak berada dalam kabinet malaysia 2013 adakah disebabkan ,
  • MCA sendiri menolak perlantikan itu ketika dibawah pimpinan Chua Sou Lek , tetapi apabila MCA bertukar kepimpinan baru , ahli parti itu mahukan semula MCA didalam kabinet.
  • GERAKAN pula tidak didalam kabinet kerana kepimpinan lama parti itu tidak menang kerusi ahli parlimen , sehingga di PRK Teluk Intan baru baru ini.
Pentadbiran PM tidak pun membuat rombakan kabinet pada kali ini dn PM tak pernah pun berkata beliau berhasrat merombak kabinet,Yang mengatakankan berlaku rombakan kabinet ialah pihak media dan pemimpin dan menteri menteri kerajaan media sosial Malaysia.

Contoh pembohongan terang terangan portal pro-pembangkang

Pertambahan menteri dan timbalan menteri dalam kabinet Malaysia kali ini bersesuaian dengan konsep kongsi kuasa Barisan Nasional. (Manakala PEMBANGKANG mengamalkan PECAH & PERINTAH)
Kaedah politik baru kepimpinan MCA GERAKAN harus dimanifestasikan melalui jawatan menteri yang diberikan melalui gerak kerja yang harus mendatangkan faedah dan impak kepada rakyat jelata khususnya kepada bangsa cina.
Pentadbiran PM harus melihat Kelemahan Kementerian tertentu yg dikecam rakyat dan harus memperbaikinya kerana kelemahan menteri tertentu amat jelas dan mengecewakan aspirasi rakyat jelata.
Walaubagaimana pun , 1 rombakan kabinet harus dipertimbangkan pentadbiran PM dalam kadar segera bg menstabilkan kelemahan tertentu jentera pengurusan utama negara.
– rakan admin
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*