HKR: Edit Picture KANTOI

Perhatikkan atas bumbung stadium tu…ada lak orang atas bumbung?
Penipuan Anwar Ibrahim 1Juta #KL112
Malaysiakini (lidah rasmi pakatan pembangkang) telah menipu apabila melaporkan 100,000 orang menyertai Himpunan Kebangkitan Rakyat dengan tujuan untuk menimbulkan kesan ‘band wagon’ dari sudut propaganda.
Perbezaan gambar sebenar dengan gambar yang telah dipalsukan oleh pengamal media sosial pakatan pembangkang ialah kedudukan hadirin yang tidak munasabah.
Gambar yang telah dipalsukan menunjukkan hadirin yang berada di atas bumbung yang jelas-jelas tidak munasabah dan itulah punca penipuan dikesan.
Penipuan tersebut direka sebegitu rupa agar rakyat beranggapan bahawa himpunan yang sebenarnya bertujuan untuk mengelakkan Shamsidar Taharin daripada menjadi saksi mahkamah atas isu salah laku seks Anwar Ibrahim telah mendapat sokongan yang sangat menggalakkan.
Banyak lagi penipuan yang akan didedahkan tetapi hakikatnya bahawa pakatan pembangkang adalah parti yang menipu rakyat tidak dapat dinafikan.
p/s : Seperti biasa, mereka akan menafikan bahawa mereka menipu malahan menuduh kerajaan Barisan Nasional yang memfitnah mereka dengan mengada-adakan gambar seperti yang telah diedit tetapi menuduh pakatan pembangkang yang melakukannya.
klip video semasa perhimpunan
video kiblat salah semasa himpunan

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*