HKR: Nasi Bungkus Polisterin

‘Nasi dik.. Nasi.. Ambilah kita bagi free’. Itulah diantara kata-kata beberapa orang wanita yang jika dilihat lagaknya, wanita berkenaan memang ditugaskan untuk memberi nasi percuma kepada pengunjung.

Bukannya apa, nasi itu dibungkus dalam polisterin. Bukankah mereka yang berada di Perhimpunan Kebangkitan Rakyat #KL112 ini menuntut kehidupan dengan persekitaran alam yang bersih?
Tak gitu? Nampaknya seperti mereka cakap tak serupa bikin.
Mereka bukan menuntut tapi menyumbang kearah kerosakan ekosistem alam pula. Nasi yang diberi itu dimasukkan ke dalam satu beg plastik oren dan diagihkan kepada sesiapa saja yang mahu tanpa perlu dibayar.
Nampaknya makanan pada HKR ini ditaja seseorang. Agaknya siapakah individu berkenaan? Jangan dari pihak gereja berhampiran sudahlah.
Siapa tahu?
Daeng: terbukti kali ini HKR sudah menemui jalan buntu bilamana sambutan kera² yang menggila sudah  tiada lagi..kepada menyokong lynas polisterint tu tak mencemarkan alam?
Terima kasih pihak PDRM!!!!
Sekiranya sebelum ini pakatan pembangkang sering menunding jari kepada polis sebagai punca kesesakan jalan raya. Namun melalui pemerhatian yang dilakukan sebentar tadi, ia adalah sebaliknya. Pemerhatian yang dilakukan sekitar jalan menghala ke Dataran Merdeka, Petaling Street, Central Market dan sekitar Stadium Merdeka berlaku kesesakan walaupun tiada sebarang sekatan jalan raya yang dilakukan oleh pihak polis.. [Berita Penuh]

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*