Inikah Rancangan Menteri Besar Nak Bunuh Rakyat Selangor?

Keluh kesah rakyat Selangor hari ini menunggeng kepenatan mengangkat air untuk kegunaan harian kena pula duk tingkat atas bangunan yang tiada lif. Seksanya tuhan sahaja yang tahu.

Ada kira menunding jari pada SYABAS kerana tidak menguruskan air dengan bijak sedangkan pelbagai idea dan cadangan untuk menjana sumber air terawat jelas dicadangkan dari 2010 akan tetapi demi menjaga kocek para pemimpin Selangor yang mahu gaji dinaikkan dan kononnya MAMPU untuk itu menafikan keselesaan rakyat untuk menikmati hidup yang lebih baik di Selangor.

Pakatan pembangkang hanya mahu menunding jari kepada orang lain sedangkan ini adalah satu bahana yang ditempah sendiri oleh pemimpin Selangor. Bila ditanya 'mampukah Selangor naikkan gaji pemimpin?' Semua mengakuinya..tpi jika dia tanya 'berapa ramai tak mandi?' Masing masing senyap diam menikus.

kepala hotak si MB pernah mengesyorkan merawat air lombong untuk menyelesaikan masalah air ini. Kalau difikirkan secara logik..Memang MB nak buunuh rakyat Selangor ker?Ikan lombong pun orang takut nak makan inikan pula suruh minum, mandi dan makan air lombong.

Isu ini bukan isu politik semata mata ia melibatkan rakyat Selangor. Kepada yang duk tuduh SYABAS itu dan ini, sekarang aku mohon korang selidik dahulu apa cadangan SYABAS berikan kepada Kerajaan Negeri dalam masa 6 tahun lepas dan ditolak mentah mentah kononnya membazir dan mereka ada altenatif lain.

Apalah gunanya rezab kerajaan negeri berbilion ringgit hari ini kalau nak basuh berak pun kena beli air mineral?!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*