ISU Kalimah: Asmaul Husna Enterprise???

Kita asyik bercerita  komen Lim Guan Eng dan Ngeh pasal perkongsian kalimah Allah yang kononnya orang Kristian berhak menggunakannya didalam kitab bible versi bahasa melayu..boleh dikatakan isu ini sebagai pengalihan untuk menjaga anak-anak babi belaan beliau ngeh-nga-ngok yang kini teruk di bedal masyarakat  dan pemimpin PERAK.


tetapi pernahkah kita sedar bahawasanya ada sesuatu yang belaku dalam  perancangan mereka. Teman nak cerita sikit tentang satu syarikat yang dimiliki oleh keluarga bukan islam yang menggunakan nama syarikat “Asmaul Husna Enterprise” .


Syarikat ini sudah lama beroperasi di IPOH, PERAK yang mana syarikat ini didaftarkan dengan nama tersebut untuk mengaut keuntungan kepada orang islam terutama orang melayu yang boleh dikatakan 100% percaya syarikat ini adalah milik bumiputera islam.

Syarikat ini jarang-jarang mengeluarkan sebutharga kecuali diminta oleh pelanggan untuk membuat perbandingan harga, padahal ianya adalah dari pemilik yang sama (quotation) .

Syarikat ini kepunyaan keluarga kristian Richason yang boleh dikelaskan penyokong kuat kepada “Jesus Chist family minister” yang diselengarakan penuh oleh keluarga Pastor Jayebalam. JCFM adalah antara ramai pengikut berbangsa INDIA kristian dan jumlahnya meningkat dari hari ke hari.


Perniagaan keluarga ini adalah pembekal barang cetak (printer matter) kepada  gereja-gereja di Malaysia dan juga pencetak utama Parti Sosialis Malaysia (PSM).


Bawah ini sedikit coretan yang ditulis dalam web ulama PAS!!!

Tidak Salah Penganut Kristian Guna Kalimah ALLAH – Dewan Ulamak PAS Pusat


Oleh: Azamin Amin
KUALA LUMPUR: Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, YB Dato’ Ustaz Haji Mohamed Daud Al-Iraqi menjelaskan, tidak menjadi kesalahan kepada penganut Kristian dan Yahudi menggunakan kalimah ‘Allah’ malah ia sering digunakan oleh umat Krristian dan Yahudi sejak dari dahulu.
“Cuma jika Allah itu dikaitkan dengan perbuatan dan pemujaan syirik seperti mendua atau mentigakan Tuhan, itu adalah bertentangan dengan agama dan syarak dan dilarang umat Islam mengikut serta; tetapi jika mereka merujuk Tuhan yang sama tidak mengapa,” katanya ketika dihubungi Harakah.
Kontroversi berhubung penggunaan kalimah ‘Allah’ timbul apabila akhbar rasmi Gereja Katolik Malaysia, Herald The Catholic Weekly menggunakan perkataan ‘Allah’ bagi merujuk kepada ‘God’ dalam seksyen bahasa Melayu akhbar tersebut.
Pemilik akhbar itu juga menghadapi masalah untuk memperbaharui permit penerbitannya akibat isu tersebut.
Menurut Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Dato’ Johari Baharom, keputusan itu dibuat berasaskan ‘kepada satu laporan yang dikemukakan kepada Bahagian Kawalan Penerbitan kementerian berkenaan.
“Herald boleh guna perkataan lain tetapi bukannya ‘Allah’; itu akan mengelirukan orang ramai,” Johari dipetik sebagai berkata.
Mengulas lanjut, Dato’ Mohamed berkata, ayat-ayat al-Quran turut menyatakan bahawa orang bukan Islam juga memperakui keesaan dan penciptaan dunia oleh Allah SWT termasuk menyebut kalimah Allah.
Dalam pada itu, beliau menegaskan jika akhbar Herald mempunyai agenda tertentu seperti mengelirukan orang ramai bahawa Allah juga meredai agama mereka, maka itu adalah dilarang.
Menurutnya, Islam mengakui Kristian dan Yahudi adalah agama langit (samawi) tetapi setelah Islam dibawa oleh Nabi Muhammad s.a.w., ajarannya memansuhkan agama-agama samawi sebelumnya.
Akhbar terbabit sebelum ini pernah menyelitkan sebuah rencana di seksyen bahasa Melayu pada Mei lalu di bawah tajuk “Kasih Allah: Tidak membeza-bezakan” di muka surat 23 yang dilihat cuba mempengaruhi orang Melayu yang beragama Islam terutama golongan remaja.
Herald diterbitkan oleh The Archbishop of Kuala Lumpur bagi pihak The Bishops of Peninsular Malaysia, yang beralamat di Petaling Jaya. – ULAMA PAS


*Kenapa stand sebagai ULAMA PAS???Bukan Ulama ISLAM???

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*