Isu Konsultan Media : Tahukah Anda Apa Itu EDELMAN?

Bukak jer Whatsapp keluar cerita :

“Daripada maklumat yang diterima, Notis 30 hari penamatan perkhidmatan EDELMAN sebagai pengendali akaun twitter @etp_roadmap telahpun diberikan berikutan ketidakcekapan didalam pengendalian akaun rasmi tersebut. Akaun twitter tersebut dikembalikan semula kepada pihak pengurusan PEMANDU untuk kemaskini yang selanjutnya. “Aku tahu sapa EDELMAN ini dan komen aku :

Cytro UMNO/BN adalah golongan melukut tepi gantang yang tiada apa-apa kelebihan dan kebolehan, korang ada ker takder ker, tak penting. Ini terbukti apabila Kerajaan Persekutuan menerusi PEMANDU, mengajikan EDELMAN sebuah syarikat Amerika yang mempunyai pejabat di Suite 23.02, Level 23 Menara IGB, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur untuk mengendalikan Twitter PEMANDU. Cilaka laknat ni antara kampeni yang makan bajet Konsultansi sampai berbillion tu…

Selain dari itu, EDELMAN juga menguasai habis bajet kempen media sosial Kerajaan Persekutuan (GLC atau agensi) terutamanya untuk MRT Corporation, Felda Global Ventures dan MDEC.

So, bajet untuk kebajikan Cytro takder sebab macai DAP kampeni Amerika ni dah rembat habis. Anak korang sekolah ker, kebuluran ker… Kerajaan UMNO bayar kampeni DAP gak…

Maka terpikirlah di benak aku ini. No wonder Azri Malay Rights pernah berkata “UMNO tak suruh jadi cytro” Rupa-rupanya memang UMNO dan Kerajaan tak perlukan kita kerana mereka dah mengajikan macai-macai DAP dalam EDELMAN dan lain-lain syarikat untuk berkempen sehingga membawa kemenangan kepada Barisan Nasional di PRU13 dahulu.

Perhatikan siapa dalam EDELMAN dan anda akan tahu mengapa SKMM dikuasai kaum itu sahaja. Sampaikan sebuah Agensi kerajaan seperti MDEC yang ditubuhkan untuk meningkatkan keupayaan ICT negara ni terpaksa hired kampeni EDELMAN. Nampak sangat kokaknya. 

Kitaorang pun tak kebulur pun apa2 bajet Media Sosial ni…. tapi bila kita tahu bajet berbillion dihabiskan untuk membayar khidmat macai DAP dalam kampeni Amerika. Ini mendatangkan marah.

crdt : Lord Bulu @ Azanisham Samad

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*