Isu Lahat Datu Memang Sandiwara?!!!

Insident di Lahat Datu mendapat perhatian penuh dari seluruh dunia bila mana setelah puluhan tahun Sultan Sulu menerima elaun bulanan dari Sabah berjumlah RM5000+ timbul pula tuntutan beliau masa PRU13 yang bakal tiba tidak lama lagi. 
Daeng tertanya-tanya
Berberapa fakta yang Sultan Sulu lupa dan mungkin ada yang tidak tahu apa yang cuba diganggu gugat berkenaan negeri dibawah bayu tersebut. Kita semua sedia maklum Sabah mempunyai potensi dan kekayaan bumi yang tidak boleh ditolok banding dengan filipina..Mungkin itu yang menyebabkan belaku pemberontakkan disana (Masih ada keturunan penduduk sulu disana)

Daeng terkejut…
Tak semena-mena datang mulut puaka Tian chua menunding jari kepada kerajaan khususnya UMNO berkonspirasi dengan tentera Sulu untuk menjayakan SANDIWARA ini, Kita tak lupa kita tak buta. Tian Chua memang mulut longkang dan bersifat binatang sehingga sanggup menuduh orang Islam memperjudikan nyawa anggota polis di Sabah. Dia memang bencikan Polis dan dia antara individu terawal respond berkenaan insiden ini…Jeng jeng jeng…

Daeng tahu 
ini semua sandiwara pakatan pembangkang..ini satu contoh mati hidup semula yang sering dipraktikkan oleh golongan mereka untuk meraih perhatian rakyat on da same time membodohkan penganut pakatan haram…Kesian..dibodohkan..pastu dihewankan..akhirnya diperhambakan sungguhpun hari ini kita lihat PAS yang dulu lantang bercakap tentang islam tetapi tidak pada kali ini..Dimana telur Nik Aziz dan Hadi kononnya mahukan jihat?senyap menyepi..Anwar marah PAS takut..Allah Marah PAS..Dia tetap cuba spinnn…..
Benarkah Ini Sultan Sulu ?

Hakikatnya, Kesultanan Sulu telah pupus dan tiada lagi kedaulatannya. Kedaulatan bukan sekadar memiliki tetapi juga berkuasa ke atas sesuatu jajahan yang diiktiraf.
Oleh yang demikian, Anwar Ibrahim bukan bertemu dengan Sultan Sulu melainkan beliau sekadar bertemu dengan seseorang yang berpengaruh ke atas suku masyarakat Sulu.
Sila rujuk blog ini “Blog Rasmi Asreemoro” kerana penulisnya mendakwa bahawa penulisannya adalah benar.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*