Isu Tarik Balik “Pangkat” Anwar Berita Palsu!

Ramai yang agak terkejut dengan berita yang sensasi hari ini lantaran kemurkaran DYMM Tuanku Sultan Selangor yang menegur kebiadapan Anwar mempersoalkan kuasa Sultan terhadap pelantikan krisis Menteri Besar Selangor sebelum ini.Gelaran Datuk Seri kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dianugerahkan padanya pada 1992 ditarik balik oleh istana Selangor.

Penarikan balik itu berkuat 3 November.

Kenyataan istana menyebut, pembatalan darjah kebesaran itu dibuat atas alasan Anwar mempersoal kewibawaan dan kuasa sultan dan institusi raja ketika krisis menteri besar sebelum ini. – yahoo.news

Semakan di laman web darjah kebesaran negeri mendapati, penarikan balik itu diwartakan pada 20 November. – Bharian


Walaubagaimanapun gelaran paling tertinggi yang diberikan kepada beliau dari Komrad Mat Sabu (Timbalan Presiden PAS Malaysia) Dengan gelaran terutama “Anwar Ibrahim Al Juburi” masih kekal hingga kini dan hampir mustahil ditarik balik oleh Mat Sabu dan kenyataan menyokong gelaran itu oleh Arwah Karpal Singh.

Rata rata penyokong kuat PSM menyokong penarikkan ini dan ini adalah peluang untuk mereka menghentam institusi Di-Raja,kerana mereka secara terang terangan cukup suka menghina hina DYMM Sultan Selangor.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*