Jangan Terperangkap Dalam Strategi Musuh – Annuar Musa #TSAM #DAP #PakatanHarapan

Mahathir kini sinonim sebagai seorang yang tidak releven dan tukang laga ahli UMNO hal ini ditakrifkan apabila cubaan beliau mencipta persepsi buruk kononnya kononnya Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pernah memohon sokongan beliau untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. 

Tindak tanduk “pencuri dihujung kampung” ini jelas menunjukkan Mahathir kini ketiadaan modal untuk membalas hujah skandal skandal dizaman kekuasaan beliau yang kini menjadi tanda tanya rata rata rakyat Malaysia. Malahan Mahathir secara terbuka menghukum orang lain daripada kesilapan beliau sendiri.Pendapat ini dikongsi bersama oleh Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa yang mana seperti dakwaan pengerusi Pakatan Harapan itu kononnya RM42 bilion wang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) hilang atau lesap, semata-mata mahu mencipta persepsi buruk dan mengelirukan ahli parti khususnya ahli UMNO.
TS Annuar Musa menyeru kepada semua ahli parti seluruhnya untuk berwaspada terhadap kata kata dan tomahan berunsur fitnah yang didakwa pembangkang yang hari ini berkiblatkan DAP. Walaupun ramai ahli parti UMNO tidak mengambil pandangan Mahathir secara serius pada masa ini kerana acap kali Pengerusi Pakatan Harapan itu mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dan sering membuat pusingan U (U-Turn) sehingga ada yang mula mengelar beliau sebagai “T-Turn Mahathir”

KENYATAAN MEDIA KETUA PENERANGAN UMNO MALAYSIA

SETIAP ahli UMNO diingatkan supaya tidak terperangkap sama sekali dengan strategi musuh, khususnya Pakatan Harapan (PH), yang tidak sudah-sudah untuk mewujudkan keretakan dalam UMNO – satu usaha PH yang masih gagal hingga sekarang.
Fitnah Pengerusi PH, Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun M), yang terbaru terhadap Timbalan Perdana Menteri (TPM), Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, kononnya TPM memohon sokongannya untuk menjatuhkan Perdana Menteri (PM), Datuk Seri Najib Razak, adalah satu lagi percubaan Tun M utk menanamkan syak wasangka di kalangan sanubari setiap ahli UMNO.
Ia sepertimana Tun M tanpa segan silu mendakwa RM42b wang 1MDB hilang atau lesap, yang bertujuan semata-mata mengapikan dan membangkitkan kemarahan ahli UMNO. Alhamdulillah, ahli UMNO tetap terus kental dengan istiqamah dan solidariti serta tidak mudah terpesong dgn tipu muslihat Tun M.
Apatah lagi kini Tun M sendiri mengakui beliau sebenarnya tidak memusuhi DAP yang dulunya beliau serang habis-habisan sebagai rasis dan anti-Melayu.
Tun M tidak pun berkata benar apabila beliau menuduh Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak jadi pemimpin UMNO kerana kesalahan moral yang mengaibkan. Begitu juga tuduhan-tuduhan Tun M terhadap campur tangan asing, dan semua itu kini ternyata tidak benar.

Sekiranya begitu mudah Tun M membohongi rakyat, dulu atau sekarang, tiada ada apa yang menghalangnya untuk terus menghalalkan pembohongan sebagai strategi politiknya.
– Tan Sri Annuar Musa (TSAM) 4.30 ptg, Khamis / 03.08.17

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*