Kahwin Kembar Sekaligus


Mr Wichai (Tao), 24 dari Samut Songkram yang menyara hidup dengan menjual barang-barang lama telah berkahwin dengan kembar cantik, Cik Sirintara dan Cik Thipawan, 22 dalam majlis yang diadakan serentak.Dalam majlis pertunangan sebelum perkahwinan, Wichai berjaya menawarkan mas kahwin lapan baht emas dan 80.000 baht setiap seorang.Kedua-dua keluarga meraikan perkahwinan itu dengan kegembiraan.

Mereka bertiga telah berkawan sejak kecil lagi dan bila mereka besar, Wichai tidak dapat memilih antara mereka.Akhirnya, Wichai melamar mereka berdua dengan mengatakan “saya cinta dan ingin mengahwini kamu berdua” Kembar itu terus bersetuju.
Walaupun banyak gosip dikalangan jiran-jiran, keluarga mereka tetap menyokong perkahwinan ini.Malah ibu pengantin lelaki telah menyiapkan dua bilik pengantin di rumah keluarga Encik Wichai.Tentang peraturan tidur dalam seminggu pula, Wichai berkata, ” tiga malam dengan Cik Sirintara dan tiga malam lagi dengan Cik Thipawan.Kami akan tidur bertiga di hari Ahad!” Kembar itu pernah berjanji antara satu sama lain untuk tetap hidup bersama, begitu juga dengan pemilihan suami. – Thaipost
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*