Keangkuhan Kerajaan DAP Dibayar Dengan Nyawa Manusia. #LawanDAP #DAP

Kedegilan kerjaan DAP Pulau Pinang mendengar bantahan rakyat berhubung dengan pembangunan tanah yang tidak terkawal khususnya di lereng bukit ternyata membawa akibat yang besar. Satu kejadian tanah runtuh yang menimbus 14 pekerja di tapak pembinaan di Tanjung Bungah telah berlaku pada Jam 8.57 pagi, hari Sabtu 21hb Oktober 2017. 

Pasukan penyelamat membawa keluar mayat salah seorang mangsa yang tertimbus. –
MINGGUAN/AZMAN ASMAYATIM
Musibah seperti ini sebenarnya dapat dielakkan sekiranya kerajaan DAP Pulau Pinang mendegar bantahan rakyat. nyataan sinis ini telah di kelurakan oleh Ahli Parlimen Balik Pulau, Datuk Seri Dr Hilmi Yahya yang juga Timbaan Menteri Kesihatan . Beliau juga turut menyatakan bahawa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP tanjung Bungah, The Yee Cheu sendiri pernah membantah projek ini. Tetapi kerajaan negeri DAP yang diterajui oleh Lim Guan Eng lansung tidak mempedulikan bantahan ini.
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang sikapnya suka memburukkan Kerajaan Persekutuan dan kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) berbanding untuk mendengar masalah rakyat adalah amat dikesali, ujar Datuk Seri Dr Hilmi lagi yang mana rakyat akan menjadi mangsa akan sikapnya ini dan yang malang adalah rakyat Pulau Pinang itu sendiri.
Kerajaan DAP Pulau Pinang perlu bertanggungjawab sepenuhnya keatas kejadian ini dan tidak perlu menunding jari kepada pihak lain. Kenyataan tegas ini telah di keluarkan oleh Ketua Pemuda UMNO negeri iaitu Rafizal Abdul Rahim.
Sekiranya kerajaan DAP Pulau Pinang sebuah kerjaan yag perihatin dan bertanggunjawab, sepatutnya mereka perlu mendengar nasihat, pandangan dan teguran rakyat supaya kejadian seperti ini dapat dielakkan. Namun malang sekali kerana sibuk mengejar keuntungan tanpa mempedulikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat di tambah lagi kedegilan dan sikap tamak kerajaan negeri telah mengakibatkan 14 nyawa terkorban, ujar Rafizal Abdul Rahim lagi.
Kesimpulan dari penulis, memang benar segala kejadian yang berlaku adalah telah ditentukan oleh Allah, namun sekiranya sebagai seorang pemimpin sepatutnya peka dan perihatin terhadap segala nasihat dan aduan rakyat supaya hal sebegini tidak berlaku. Kerajaan DAP Pulau Pinang yang di ketuai oleh Lim Guan Eng bukanlah sebuah kerajaan yang cekap dan bertanggunjawab sebagimana yang didakwa oleh mereka. Kerajaan Pulau Pinang adalah sebuah kerajaan yang tidak amanh dan hanya mengejar keuntungan semata mata tanpa mempedulikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat apatah lagi melibatkan kaum melayu-islam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*