“Kemana Perginya 7.65 Billion?” – Tan Sri Abdul KhalidAntara yang dikeluarkan pada tahun 2013 (Ketika Tan Sri Abdul Khalid Menjadi Menteri Besar)

Perbincangan awal (18 Jun 2013) mengenai penstrukturan semula industri air dengan Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air dijangka akan diadakan minggu depan.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid memaklumkan satu temujanji sudah diatur oleh pejabatnya dengan pihak kementerian.

Katanya, pertemuan antara pihak Kementerian itu akan dihadiri oleh beliau sendiri.

“Seperti yang kita tahu, Menteri Air, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili sebelum ini menyatakan persediaan untuk bertemu saya bagi membincangkan perkara ini.

“Oleh itu, saya akan bertemu dengan pihak Kementerian minggu depan,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Cheque daripada penaja-penaja Kejohanan Golf Worlwide Holdings di Kelab Seri Selangor, di sini.

Abdul Khalid menambah temujanji itu akan diadakan sebagai permulaan awal sebelum perbincangan terperinci mengenai isu itu.

Proses penstrukturan semula industri air dimulakan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat tahun lepas sebagai usaha mengambilalih operasi bekalan, rawatan dan pengedaran daripada empat syarikat swasta.

Kerajaan Negeri telah menawarkan RM 9.65 bilion untuk mengambilalih empat syarikat tersebut dan setakat ini mereka telah memberi respons positif terhadap tawaran itu. – Selangorku
artikel asal masih ada :

Rakaman telah dibuang?!

RM 9.56 Billion patut la Azmin tak tidur berbulan bulan sebab bersepai nak menjawap ek?! Jangan nafikan Krisis air di Selangor bakal berlarutan sehingga 2018, walaubagaimanapun kegagalan ini mungkin akan memanjangkan lagi tempoh kemarau di paip paip penduduk Selangor. InsyaAllah!
AZMIN ini apa citer pulak????

DAP Questions Azmin’s Investment Company Given Absolute Powers To Manage The State’s RM6.3 Billion Assets Without Accountability.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.