Kenaikkan Tarif Air Tidak Bebalkan Rakyat Selangor [Video]


Kerajaan Selangor tetap dengan keputusan menaikkan kadar tarif air selepas proses pengambil alihan Syarikat Pengeluar Air Selangor Sdn Bhd (SPLASH) oleh kerajaan negeri selesai. 

 Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali, berkata keputusan itu wajar bagi memastikan pengurusan air lebih efektif termasuk mengatasi masalah gangguan air yang dihadapi pengguna. Bagaimanapun, beliau berkata, pihaknya akan memastikan kenaikan tarif air itu tidak akan membebankan pengguna dan rakyat di Selangor. 

 “Kenaikan tarif ini akan bermula selepas pengambil alihan SPLASH dimuktamadkan. Dalam usaha untuk mengurangkan sebanyak 35 peratus kadar air tidak terhasil (NRW) ketika ini, pastinya ia memerlukan kos besar bagi menangani perkara ini,” katanya menjawab soalan tambahan Mat Nadzari Ahmad Dahlan (BN-Batang Kali) pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), hari ini. 

Mohamed Azmin berkata, kerajaan negeri turut melantik penilai luar bagi menentukan bayaran yang perlu dibayar kepada SPLASH. Katanya, kerajaan negeri menawarkan RM250 juta kepada SPLASH, tetapi jumlah itu ditolak. 


Cacai PKR terkangkang nak spin isu masalah bekalan dan pengurusan air Selangor ini, Dulu janji air percuma kini tak percuma siap caj naik lagi.kah kah kah


Habis meter cari ayat nak spin janji munafik pemimpin PKR yang akhinya “mandi tak basah, makan tak lalu” adalah rakyat Selangor sendiri. Tak lupa exco Selangor suruh mandi tandah air hujan…dia ingat rakyat Selangor ini semua lembu ke apa??!!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*